5 typer av rynkor

Och vilka val som finns tillgängliga!

Rynkor & linjer är en traditionell orsak till varför vi söker stöd och råd hos en hudterapeut.

I dag marknadsförs dessutom många behandlingar som ”anti age, rynkutjämnande. Något som kan vara aningen förvirrande för oss som är konsumenter.

I den här artikeln så är ambitionen att särskilja de olika typer av rynkor och linjer som uppstår och koppla samman dem med säkerställt effektiva behandlingar för att reducera dessa.

Rynkor utvecklas över tid och har starka kopplingar till vår genetiska förutsättningar och vår livsstil.

1. UTTRYCKS RYNKOR
Ibland kallas dom här rynkorna för skratt eller leende linjer, dessa tenderar att vara antingen tunna på huden eller djupt etsade. Dom uppstår typiskt var som helst
i ansiktet där du visar uttryck, som runt munnen, mellan ögonbrynen och i ögonens yttre hörn. Dessa rynkor skapas av upprepade repetitioner av samma uttryck.

2. ELASTISKA RYNKOR
Små veck som bildas på kinder, läppar och nacke. Det bästa sättet att förhindra att de bildas är att undvika solen och ha solskydd dagligen.
Dessa rynkor är ett direkt resultat av för hög exponering i sol.

3. KOMPRESSIONS RYNKOR
Förekommer i ansikte, nacke och bröst på morgnarna efter sömn. Några försvinner på dagen, medan andra är så utvecklade att dom blir kvar under längre tid.

4, GRAVITATIONS RYNKOR
Saggig hud med rynkor. förekommer var som helst i ansiktet.
Dom här rynkorna är ett resultat av förlust av Kollagen och Elastin, både från naturligt åldrande och även solskador.

5. ATROPISKA RYNKOR
Djupa parallella linjer i pannan som uppträder när ögonbrynen är sammandragna.
Det är en typ av rynkor som är kopplade till uttryck, och som förstärks över tid i samband med att vi förlorar kollagen och elastin i huden.

 

HUR REKOMMENDERAR VI BEHANDLINGAR MED DESSA RYNKOR?

Många av dessa olika rynkor är något som en kosmetiska behandlingar inte kan påverka.
Där krävs det någon form av utfyllnadsmedel för att reducera linger & rynkor.

Mekanisk skada i huden
Några andra så kan behandlngar som innebär ökad täthet av kollagen innebära en stor skillnad, Här ser vi mekaniska behandlingar så som Microneedling och HIFU, Fraktionella behandlingar med Radiofrekvens eller Laser.

För att konkret öka kollagentätheten så krävs skador och blödningar i huden för att frisätta tillväxtfaktorer som bidrar till ökade mängder av fibroblaster, vilka i sig genom delning formar nya friska fibrer med kollagen.

Hyaluronsyra  & Solskydd
Mycket av det vi också nämner är linjer och rynkor som är kopplade till exponering till Sol.

Här krävs ofta en mängd olika insatser för att komma till några bra resultat.
En solskadad hud är alltid eller ofta uttorkad, vilket innebär att det krävs fokus på att återställa högre nivåer av fukt till dermis.
Det uppnår vi med hjälp av behandlingar och produkter som har höga nivåer av hyaluronsyra.
Injektioner med hyaluronsyra ( obunden )
Dagliga hudvårdsrutiner innehållande hyaluronsyra med molekylstorlekar under 100 nanometer, ( För att möjliggöra penetration)

Vidare är det en nödvändighet att den dagliga hudvårdsrutinen innehåller en SPF produkt för att bromsa nedbrytningen från UV & Ljus.

Avslutningsvis så är en daglig hudvårdsrutin som bidrar till ökad fuktbindning i huden den i vetenskapen tydligaste faktorn för att bromsa hudens åldrande och göra din hud mer motståndskraftig mot yttre och inre processer som bryter ned huden.

Mimass AB är en skönhetsagentur som bygger hela sitt sortiment på vetenskapligt säkerställda behandlingsmetoder och kosmetiska produkter som erbjuder ökade nivåer av fuktbindning i hudlager som bromsar hudens åldrandeprocesser.

Behöver du komma i kontakt med en salong som kan konsultera dig så sök under meny rubriken ”Hitta en återförsäljare” här på hemsidan så finner du någon nära dig som kan ge dig bra råd.

Vänligen

Håkan Wahlström
VD
Mimass AB

Källa för definitioner av rynkor:www.newbeauty.com