Behandla torr och känslig hud med CLINICCARE 2 in 1 Ceramide

En av de vanligaste dermatologiska tillstånden som påverkar våra barn såväl som vuxna är relaterad till en defekt hudbarriär. En defekt hudbarriär är också grunden till oerhört många mer komplexa hudtillstånd. Det som sker är att det uppstår skador på de intrercellulära lipiderna från felaktiga val av rengöringsprodukter eller fuktkrämer.

En av de mest effektiva tillvägagångsätten att behandla en hud med defekt hudbarriär är att addera Ceramider till de professionella behandlingarna.

Ceramiden är ryggradsstrukturen i alla sfingolipider*, såväl som en essentiellt mindre komponent i att bibehålla god hälsa i cellmembran, så har den en helt unik roll i huden genom att bilda den epidermala hudbarriären vid det yttersta hudlagret, stratum corneum, som är livsviktig för alla landlevande däggdjurs överlevnad.

Tillsammans med sin roll att bilda grunden till en fungerande hudbarriären, har Ceramiden också en roll i att reglera proliferation, differentiering och apoptos ( Cellens självprogrammerade död) i keratinocyterna.

Utifrån ett professionellt behandlingsperspektiv så är detta en av dom grundläggande och mest centrala delarna för en hudterapeut att fokusera på tillsammans med en klient oavsett vilka hudtillstånd klienten har sökt hjälp med.

Effekterna av en nedsatt hudbarriär resulterar i en trend av destruktiva processer som i slutändan påskyndar hudens åldrande, orsakar ökat inflammatoriskt påslag och torkar ut huden till en grad där riskerna för autoimmuna tillstånd blir överhängande.

Ceramiden har i marknadsföringsperspektiv blivit en mycket populär ingrediens som sägs reducera linjer & rynkor, reparera huden, ge en mer fast hud och bromsa hudens åldrande.
Men faktum kvarstår här som i så många andra sammanhang att ceramid är en stor molekyl som har därför i sin naturliga form en mycket låg absorbtion i huden. Det hävdas att ceramiden skulle färdas ned i hårfolliklar och porer för att ge terapeutiska egenskaper vilket inget kosmetiskt företag ännu i dag harkunnat påvisa genom någon relevant studie.

Utrymmet mellan våra korneocyter är extremt begränsat och villkoret för en ökad penetration är att den aktiva molekylen är tillräckligt liten för att möjliggöra en penetration.

CLINICCARE™ är en av världens ledande producenter av kosmetiska produkter innehållande lågmolekylärt aktiva ingredienser för att möjliggöra en hög grad av penetration för att kunna erbjuda dom bästa resultaten inom ramen för en bred målgrupps budget.
Det innebär att den ceramid som appliceras i dom professionella behandlingarna är av en molekylvikt som möjliggör en hög penetration och därmed den snabbaste vägen till en hud med en väl fungerande hudbarriär.

Med en väl fungerande hudbarriär ökar exponentiellt även resultaten för de mer avancerade behandlingarna då hudens motståndskraft från såväl från yttre påverkan som hudens naturliga förmåga att hålla kvar aktiva ingredienser från en planerad hemvård, eller övriga mer avancerade kosmetiska behandlingar.

I behandlingsprogrammet för bas behandling inkluderas CLINICCARE™ 2 in 1 Ceramide som fyller en grundläggande funktion i förutsättningarna för att nå framgångsrika resultat till alla övriga hudtillstånd.

CLINICCARE™ 2 in 1 Ceramide är en professionell produkt som innehåller upp till 30% aktiva ingredienser där Cermiden svarar för 0,5%
Ytterligare ingredienser av stor vikt:
– Aloe Barbadensis
– Portulaca Oleracea Extract
– Hyaluronsyra ( Lågmolekylär )
– Allantoin
Och + 10 effektiva antioxidanter.

CLINICCARE™ representerar bland få professionella varumärken i världen idag som har sin ursprungliga grund i dom professionella behandlingarna för att aktivera och balansera en hudtyp för att sedan effektivt adressera mer komplexa hudtillstånd.

CLINICCARE™ erbjuder väl dokumenterade behandlingsplaner från bas behandlingar för att normalisera en hud.
Fet => Normal <= Torr

En så nära normal hud typ kommer svara bättre på mer komplexa hudtillstånd så som inflammationsbenägenhet, Pigmentsproblem och solskadad hud.

CLINICCARE™ professionella behandlingsprogram är en central del i HUDVÅRD MED EN PLAN™

Vill du få mer infromation om CLINICCARE™ och HUDVÅRD MED EN PLAN™

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig.

Vänligen ange din e-post här så vi kan återkomma till dig.
Ge lite kort information om ert företag och vilken inriktning ni har i dag.