Save the date! och rensa i kalendern!

Mimass har inlett ett samarbete med Mikael Arndt & Closers Only för att stärka upp självförtroende och drivkraft i försäljning och företagande.
Dom här föreläsningarna ser vi som en investering i den svenska skönhets branschen som vi alla gemensamt bedömer ha ett behov av att sälja bättre, ta bättre betalt och öka lojalitet med våra kunder.

Den 13 April kl: 09:00 & Den 17 April kl: 17:30 under dessa två föreläsningar så kommer du att få ta del av mängder med kunskap och tips för att utveckla ditt företag till det du önskar.

Det är två separata föreläsningar, med olika ämnen.
Som Mimass partner önskar vi dig varmt välkommen.

Öka försäljningen och få ännu nöjdare kunder under 2023!

 
Som en av våra många uppskattade partners är Du är varmt välkommen att vara med på två digitala föreläsningar med Mikael Arndt där han ger dig sina bästa tips för hur du skall öka din och dina kollegors försäljning.
 
Mikael Arndt är en av Europas främsta föreläsare som har hjälpt företag att öka sin försäljning i 26 länder under de 35 år han har varit verksam. Han hade nästan 300 egna säljare som mest. Idag driver han Closers Only som är ett utbildningsföretag inom försäljning och Saleshub som är ett rekryteringsföretag där man rekryterar säljare.
 
Nu när konjunkturen gör det tufft för många människor och allt man ser på nyheterna är krig och annat elände så behöver vi ha konkreta verktyg som gör att vi kan fortsätta driva våra företag och vår försäljning. Det kommer krävas ännu mer än vanligt för att lyckas i tuffa tider och under de här föreläsningarna kommer vi ge dig verktygen som gör att du kommer lyckas bättre än någonsin.
 

Delta i Sveriges största evenemang för företagare & säljare!

Inte nog med det värdet som dessa två digitala föreläsningar så kan vi även berätta att Du även är inbjuden till Sveriges största event för alla som arbetar med försäljning på Oscarsteatern den 27 April. Mikael Arndt anordnar Closers Only med nästan tusen säljare på plats som alla vill bli bättre på att sälja mer till sina kunder.
Detta kommer i en separat inbjudan.

De ämnen vi kommer ta upp under dessa två ovärderliga event är:

 

– Mål

Här kommer vi att berätta om hur du får upp till 80 gånger större chans att lyckas med försäljningen och ditt företag. Endast en procent av befolkningen i Sverige skriver ned sina mål men hundra procent av de framgångsrika inom försäljning gör det. Mikael kommer visa hur du och dina kollegor kan göra som de allra bästa inom idrott och musik gör för att bli världsstjärnor fast inom din egen bransch.
 

– Mindset

När det är tuffa tider så behöver vi ett mindset som de allra bästa har och det är något som vi kan skapa själva om vi bara vet hur. Mikael föreläser över hela världen om hur man vässar sitt mindset när man bygger sin verksamhet och du kan börja direkt efter föreläsningen
 

– Köpprocessen

Kunderna har ändrat sitt sätt att köpa de senaste åren och vi som företagare/säljare måste anpassa oss och vårt erbjudande för att lyckas på bästa sätt.
Här kommer du får en förståelse varför kunderna gör som de gör.
 

– Konkurrenter

Vi behöver alla ha koll på vilka konkurrenter vi har och vad vi kämpar mot. Det gör att vi ständigt vässar oss och blir bättre hela tiden. Mikael kommer att berätta om olika strategier om hur vi gör det på bästa sätt.
 

– Kundvård

80 procent av de kunder som slutar handla av oss gör det för att de inte känner sig speciellt viktiga. De känner att de blir tagna för givet och får inget extra som de inte kan få någon annanstans. De företag som bryr sig mest är också de som säljer mest.
Alla behöver en plan för hur de skall göra det där lilla extra som får kunderna att bli lojala och rekommendera sina vänner och bekanta. Mikael kommer att berätta om hur du kan bli bästa på att ta hand om dina kunder.
 

– Merförsäljning

Här kommer vi att berätta om hur du kan sälja mer och oftare till dina befintliga kunder. Hur får vi våra kunder att köpa fler behandlingar och produkter.
 

– Invändningar

Hur gör vi när en kund säger nej tack till något vi erbjuder. Mikael kommer att berätta om hur vi skall göra när en kund tackar nej till att boka en ny tid eller inte vill köpa en produkt efter sin behandling.