DERMANUTRIX®-sortimentet innehåller två nutraceuticals för att täcka de specifika behoven hos vår hud och våra naglar och hår.
 
Eftersom vår kost ibland inte kan täcka våra behov i alla näringsämnen som är nödvändiga för en fullständig hälsa, kan det ibland vara nödvändigt att bringa balans med hjälp av att addera nutraceuticals.

DERMANUTRIX® Drinkbart kollagen,

en starkt koncentrerad lösning av kollagen från fiskfjäll, lätt att använda och med en trevlig smak.
 
Med åldrande minskar produktionen av kollagen genom hudceller och en samtidig nedbrytning ökar, vilket gör att kollagenhalten i vår hud dramatiskt sjunker med åren.
 
Denna minskning av kollagentätheten är en viktig orsakande faktor för åldrande i huden, vilket leder till förekomsten av fina linjer och rynkor och förlust av hudens elasticitet.
 
Olika forskningsstudier har visat att oral administrering av hydrolyserat kollagen kunde förbättra hudens fuktinnehåll, elasticitet och jämnhet. Därför minskar fina linjer och rynkor och huden ser mer plumpad ut.
 
Presentation
Sachet 14 x 5g.
 
Jämförelse med andra produkter på marknaden.
Dermanutris Kollagen innehåller 5 gram koncentrerat kollagen / sachet, vilket gör den till marknadens mest prisvärda kollagenprodukt.

Jämförelsepris: 4,70 kr / gram (konsumentpris inkl moms)

Mer om Kollagen

Du kanske är lite bekant med kollagen om du köper hudvårdsprodukter eller titta på reklamfilmer för anti-aging krämer.

Kollagen är det mest tillgängliga proteinet i människokroppen, som finns i benen, musklerna, huden och senorna.
Det är ämnet som håller kroppen tillsammans. Kollagen bildar en byggnadsställning för att ge styrka och struktur.

Endogent kollagen är naturligt kollagen, syntetiserat av kroppen. Exogent kollagen är syntetiskt. Det kommer från en extern källa, till exempel kosttillskott.
Endogen kollagen har ett antal viktiga funktioner. Uppdelning och utarmning är kopplad till ett antal hälsoproblem.
Exogent kollagen används för medicinska och kosmetiska ändamål, inklusive reparation av kroppsvävnader.

Några viktiga punkter om kollagen. 

 • Kollagen förekommer i hela kroppen, men speciellt i huden, benen och bindväven.
  Vissa typer av kollagenfibriller, gram-for-gram, är starkare än stål.
 • Kollagenproduktionen minskar med ålder och exponering för faktorer som rökning och UV-ljus.
 • Kollagen kan användas i kollagenförband, för att locka nya hudceller till sårställen.
 • Kosmetiska lotioner som hävdar att kollagenhalten ökar är osannolikt att det gör det, eftersom kollagenmolekylerna är för stora för att absorberas genom huden.

Kollagen är ett hårt, olösligt och fibröst protein som utgör en tredjedel av allt protein i människokroppen. I de flesta kollagen packas molekylerna tillsammans för att bilda långa, tunna fibriller. Dessa fungerar som stödstrukturer och ankarceller till varandra. De ger hudens styrka och elasticitet.

Det finns minst 16 olika typer av kollagen, men 80 till 90 procent av dem hör till typerna 1, 2 och 3. Dessa olika typer har olika strukturer och funktioner. Kollagenerna i människokroppen är starka och flexibla. Kollagenfibriller av typ 1 är särskilt kapabla att sträckas. Gram-for-gram, de är starkare än stål.

Kollagen produceras av olika celler, men huvudsakligen av bindvävsceller.

Det finns i den extracellulära matrisen.
Den extracellulära matrisen är ett komplicerat nätverk av makromolekyler som bestämmer kroppens vävnads fysiska egenskaper. En makromolekyl är en molekyl som innehåller ett stort antal atomer.

Med tiden försvinner kollagen, vilket leder till rynkor och broskproblem.

I dermis, eller det mellanliggande skiktet, hjälper kollagen till att bilda ett fibröst nätverk av celler som kallas fibroblaster, på vilka nya celler kan växa. Det spelar också en roll för att ersätta och återställa döda hudceller.

Vissa typer av kollagen fungerar som  skyddsklädsel för känsliga organ i kroppen, såsom njurarna.

Med ålder producerar kroppen mindre kollagen. Hudens strukturella integritet minskar. Rynkor bildas, och ledbrosk försämras.

Kvinnor i synnerhet upplever en dramatisk minskning av kollagen produktion efter klimakteriet.

Vid 60 års åldern ser man en avsevärd minskning av kollagenproduktionen hos de flest vuxna människorna.

Med åldrande minskar produktionen av kollagen genom hudceller och dess samtidiga nedbrytning ökar, vilket medför att kollagenhalten i huden minskar dramatiskt under åren. Denna minskning av hudkollagenhalten är en viktig orsak till hudens åldrande, vilket leder till ökad förekomst av fina linjer och rynkor och förlust av hudens elasticitet.

Kollagen är resorberbar. Det betyder att det kan brytas ner, omvandlas och absorberas tillbaka i kroppen. Det kan också formas till komprimerade fastämnen eller gitterliknande geler.

Dess varierande utbud av funktioner och det faktum att det är naturligt förekommande gör det kliniskt mångsidigt och lämpligt för olika medicinska ändamål.

Kollagen för medicinsk användning kan härröra från människor, kor, grisar eller får.

Kollagen fillers
Kollageninjektioner kan förbättra hudens konturer och fylla i linjer och rynkor.

Fyllmedel som innehåller kollagen kan användas kosmetiskt för att avlägsna linjer och rynkor från exempelvis ansiktet. Det kan också förbättra ärr, så länge som dessa inte har en skarp kant.

Många produkter som innehåller kollagen, inklusive krämer och pulver, påstår att revitalisera huden genom att öka kollagenhalten i kroppen.

Det är dock osannolikt i de flesta fall då  kollagenmolekyler är för stora för att absorberas genom huden, så att för att uppnå ett resultat så krävs det hydrolyserade molekyler som tas upp oralt för att uppnå något märkbart resultat.

Ökad och förbättrad upptagning av kollagen när det tas oralt har påvisats av många studier. Mer än 90% av det orala intaget kollagen absorberas och är en viktig del när det ackumuleras i huden. Olika forskningsstudier har visat att oral intag av hydrolyserat kollagen gör det möjligt att förbättra hudens fuktinnehåll, elasticitet och jämnhet. Följaktligen reduceras linjerna och rynkorna och huden ser plumpig ut.

Hydrolyserat* En ingrediens som är bearbetad till en mindre molekylstorlek för att öka kroppens upptagning av ingrediensen

Referenser

Tyson TT, J Invest Dermatol, 14, 323 (1950).

Tyson rapporterade 1950 att oralt intag av 7,0 g. av gelatin per dag under tre månader återställde bräckliga fingernaglar till praktiskt taget normalt utseende och konsistens.

McGavack TH, Antibiotic Med. & Clin. Therapy. 7, IV (1957).

McGavack fick ett liknande resultat om tre till tolv veckor när gelatin var administreras oralt i en dos av 7,5 g. per dag.

Rosenberg S, Oster K, Kallos A, Burrough W, A:M:A Arch. Dermatol.,7 6, 330 (1957).

Rosenberg observerade förbättring hos 43 av 50 individer med spröda naglar efter tre månaders intag av 7,0 g gelatin per dag.

Yoichi K, Arisa S, Kumiko K, Masahi K. Effects of oral ingestion of collagen peptide
on the skin. Frag J, 2006; 34(6):82-85.

Visade i en studie som indikerar att den stora förändringen efter oralt intag av kollagenhydrolysat var en förbättring av fuktinnehållet i stratum corneum. ( hudes yttersta lager)

Tanaka M, Koyama YI, Nomura Y. Effects of collagen peptide ingestión on UV-B
induced skin damage. Biosci Biotechnol Biochem 2009; 73(4):930-932.

Resultatet från studien tyder på att huden förändras i antingen epidermis eller dermis av daglig intag av kollagenpeptid, och att intaget av kollagen kan undertrycka UV-B- skador på huden.


Rousselot Health Choice – Hydrolyzed collagen and skin Health – 2009 clinical studies results. (unpublished).

I slutet av denna studie var 91% av kvinnorna med en ökning av deras fuktnivåer i huden med ett medelvärde på 28%. 

68% av kvinnorna upplevde en positiva effekten av denna tillskottet genom reducerad torrhet i huden.

DERMANUTRIX® Akne utsatt hud

 
DERMANUTRIX® Acne-benägen hud är en unik kombination av vegetabiliskt superoxiddismutas, vitamin E, vitamin B3, zink och selen.
 
Alla dessa element är nödvändiga för att upprätthålla en god hälsa i huden och förhindra förekomst av pormaskar och finnar i predisponerade individer, särskilt hos ungdomar.
 
Presentation
 
30 tabletter.
Akne och pormaskar är en vanlig egenskap vid fet hud. De uppträder vanligen under barndomen och hos ungdomar och är det mer frekvent, hos både pojkar och flickor och kan även fortsätta i vuxenlivet.
 
Pormaskar & Akne är alltid störande och bidrar till att sänka självkänslan hos de drabbade individerna. Huvudområdena som berörs är ofta ansikte, främre bröstkorg och övre ryggpartiet.

Under lång tid ansågs att follikulärpluggning (pormaskar) bara berodde på en störning i produktionen av lipider, men nyligen har det upptäckts att oxidativ stress i huden också var en nyckelfaktor i till att det sker.
 
Det har visat sig att personer med problematisk hud har lägre antioxidantnivåer i hudcellerna och speciellt låga nivåer av vitamin A och E.
Låga nivåer av antioxidanter gör att fria syreradikaler kan få större effekt och orsaka oxidativ stress. E-vitamin är en starkt antioxidativ ingrediens och det rekommenderas för att säkerställa en sund hud och minska eller förebygga uttrycket av akne.
 
DERMANUTRIX Acne Prone Skin tabletter består av en unik formel som kombinerar ett antal utvalda ingredienser:
 
 • E-vitamin är ett naturligt förekommande vitamin antioxidant som bidrar till att skydda celler från oxidativ stress.
 • Selen är ett mikronäringsämne som är väsentligt för hudfunktionen och deltar i immunsystemets normala funktion och för skydd av celler mot oxidativ stress.
 • Zink är ett annat mikronäringsämne som spelar en nyckelroll i organismens fysiologi som bidrar till den normala metabolismen av vitamin A. Vitamin A är en av de viktigaste vitaminerna som gör att hudcellerna mognar, flyttas till det övre skiktet av huden och som en Resultat öppna porer (liknande mekanism används vid isotretinoinbehandling för finnar). Låga zinknivåer kan bidra till förekomsten av finnar.
 • Nikotinamid (vitamin B3) bidrar till upprätthållandet av en mer normal hud och normala slemhinnor och minskar också nivåerna för cytokiner som bhar en bidragande orsak till akne (IL-1a, IL-6, IL-8 ja TNF-a) för ända upp till 95%
 • Superoxiddismutas (SOD), som härrör från grön tomat, är en naturligt förekommande antioxidant som bidrar till att minska nivåerna för cytokiner som är ett orsakade skäl att orsaka akne (IL-1a, IL-6, IL-8 ja TNF-a).
 
Hur man använder DERMANUTRIX Acne Prone Skin?
en tablett dagligen med vatten
 
Varning
Gravida bör kontakta läkare före användning.
Förvaras utom räckhåll för barn.
Följ den rekommenderade dagliga dosen.
En regelbunden, balanserad diet rekommenderas för att uppnå bästa resultat..

Browse Categories

Latest blog posts