Dermo Corrective Cram SPF 50 – 30ml

En produkt i sortimentet som verkligen förtjänar lite tid i rampljuset är den första i den nu påbörjade Premium serien från Cliniccare.
Dermo Corrective Cream SPF 50
Detta är en mångfunktionell produkt som förtjänar sin plats både i behandlingsrummet som hemma i badrumsskåpet.

I Stället för att jag ägnar massor med tid att berätta om egenskaperna så kan vi väl ägna oss åt att gå igenom några av huvudingredienserna. För det är där vi kan imponeras av de effekter som Dermo Corrective kan leverera.
Som med alla produkter från Cliniccare så är ju mängden aktiva ingredienser även i denna långt över 40%. En mängd aktiva ingredienser som får merparten av professionella hudvårdsprodukter att blekna av avund.

Sedan har vi givetvis Hyaluronsyran, den så otroligt viktiga och nödvändiga ingrediensen för att motverka alla de negativa konsekvenser som följer när huden börjar torka ut.
Den tänker jag inte ägna så mycket eneri till i den här artikeln då det redan finns mycket skrivet om det här på hemsidan.

Länk till Hyaluronsyra artikel

Låt oss fokusera på några andra ingredienser som förtjänar all uppmärksamhet.
Har det inte framkommit ännu så är detta en produkt som kan addera stort värde i dina behandlingar som avslutning.
Samtidning som den är en enastående multifunktionell produkt i varje hudvårdsintresserads badrumsskåp. Men jag återkommer till det.

Bland de framträdande ingredienserna hittar vi

ZINK GLUCONATE: En potent ingrediens som påskyndar sårläkning och förhindrar ärrbildning genom att hjälpa kroppen att arbeta med väsentliga fettsyror som används av huden vid läkning.

PANTHENOL: En skyddande ingrediens, ger lättnad för torr och irriterad hud. Förbättrar hudens strukturer, grovhet, rodnader, sprickor och klåda. Minskar UV skador på keratinocyter och fibroblaster.

SOY ISOFLAVONER: Förhindrar att melaninpigment fäster mot hudcellerna och är effektivt mothyperpigmentering orsakad av solskador.

TITANIUMIOXID: Ett bekant fysikaliskt solskydd, skydd mot UVA / UVB

OCTYL METHOXY CINNAMATE: Kanske inte lika bekant, men det är ett kemikaliskt solskydd som skall skydda mot UVA / UVB.

DIETYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE: Ytterligare ett kemikaliskt solskyddsmedel som erbjuder ett mer långsiktigt skydd mot UVA.

ASCORBYL GLUCOSIDE: (En modern med stabil form av vitamin C) Ger ett mer långtidsskydd mot bildandet av melanin, dessutom har den en blekande effekt på mörka fläckar.

3-O-ETYLASKORBINSYRA: (Ytterligare en ny modern mer stabil form av vitamin-C) Denna är där för att stimulera bildandet av kollagen, liftning, förbättra elasticitet och mindre rynkor i huden. Minska bildandet av melanin och kontrollera de mörka fläckarna, den här ingrediensen har dessutom en mer effektivt blekande effekt.

NIACINAMID: Undertrycker melanin från att nå ytan av huden och skyddar och vårdar hudens yta från ytterligare UV skador. Detta är en av marknadens nya effektiva ingredienser som lyfts fram i stor utsträckning.

LEPIDIUM SATIVUM SPROUT EXTRACT: En ingrediens som hämmar pigmentering genom att rikta neutralisera reaktivt syre.

AESCULUS HIPPOCSATANUM SEED EXTRACT: en viktig funktion i huden där denna stärker upp bräckliga kapillärer i huden, används med fördel för sin venotoniska effekt, vaskulärt skydd, antiinflammatoriska och sin höga effektivitet på fria syreradikaler.

AMMONIUM GLYCYRRHIZATE: antiinflammatoriska, antiirriterande och lugnande egenskaper.

MICA: Ett helt naturligt pigment från mineraler som ger en automatisk justering av hudtonen.
Mica erbjuder en extremt bred prisma i sitt användningsområde. Allt från den mer blonda hudtypen till en mer mörk.

TOCOPHERYL ACETATE: En så viktig och mycket stark antioxidant

GLYCOSYL TREHALOSE: Här är en ingrediens som i studier har visat sig aktivera och skydda cellen mot UV.

HYALURONIC ACID (LMWHA): Djup återfuktande effekt med vår lågmolekylära hyaluronsyra.

DIPEPTID DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE (SNAKE NEURO PEPTIDE): En spännande ingrediens som ger en mer kontrollerande effekt på muskelsammandragningar (mimiska rynkor), ger huden mindre djup på rynkor och ökar hudens jämnhet.

Produktens användningsområde

Skall vi börja med att se till vilken nytta du har av Dermo Corrective i dina behandlingar.
I samband med Kemisk Peeling, Microneedling eller mesoterapibehandlingar där behandlingen har inneburit ett trauma mot huden och skapar rodnad och irritation så är Dermo Corrective mycket effektivt i att lugna ned huden och med hjälp av den automatiska justeringen av pigmentet reducera den synliga rodnaden på huden.
Dessutom erbjuder Dermo Corrective ett högt SPF (50) vilket i många fall kan vara av stor fördel för kunden efter en traumatiserande behandling.
Ser vi sedan till konsumentbruk så kommer definitionen multifunktion i sitt rätta element.
Dermo Corrective ersätter ett serum (Barriärvård) och en primer samt ett högt SPF.

Dermo Corrective levereras i en 30 ml flaska och räcker till ca: 1 månads förbrukning.

Lovorden från de salonger som tagit denna produkt till sig har inte väntat på sig.

Viktigt med denna produkt är att inte överapplicera. Mängden som krävs är mycket liten och skall appliceras på en fuktig hud för bästa resultat. Överapplikation kan resultera i en grå ton på huden. Något som försvinner när den självjusterande pigmentet smält färdigt på huden.