ENVIRON    -    VAD ÄR VITAMIN A VITAMIN A I KOSMETIKA  -  EFFEKTER PÅ HUDEN  -  BAKOM ENVIRON

Hjärnan & Hjärtat bakom Environ

Dr. Des Fernandes –

Environ-metoden utvecklades av Dr. Des Fernandes, en sydafrikansk plastikkirurg. Fernandes är en av världens ledande vitamin A-experter som har ägnat nästan hela sin karriär åt vitamin A-behandling för huden.

Fernandes, som arbetade som sjukhusläkare i sin ungdom, fick drivkraften för sitt livsarbete när han förlorade två av sina unga patienter till melanom. I början av 80-talet blev Fernandes intresserad av bevis för att det fanns en koppling mellan vitamin A, hudhälsa och solskador. Kollegor  tog inte hans hypotes på allvar, en reaktion som fick Fernandes att gräva ännu djupare in i hans idé. Eftersom det inte fanns några produkter som var lämpliga för att testa idén, började han producera dem själv.

När Fernandes introducerade vitamin A-baserade krämer för sina kunder några år senare väckte de inget intresse. De få patienter som började använda produkterna blev dock positivt överraskade. Gradvis började i synnerhet fler och fler krämer levereras från kliniken.

Sedan 1990 har Des Fernandes varit utvecklare och huvudinnovatör av Environ-produkter och metoder och teknologier som förbättrar deras absorption. Vid en ålder av över 70 års ålder verkar Dr Des fortsatt som vetenskaplig chef över utvecklingen av Environ, dessutom som en populär föreläsare inom området och inom plastikkirurgi där han fortfarande genomför praktiskt patientarbete på sin egen klinik.