50 års erfarenhet av att utveckla professionell hudvård

Dr Kadir Cosmetics grundades 1990, har sina rötter i ett familjeföretag som sedan sextiotalet varit verksamt som en högt respekterad konsult till kosmetikindustrin och en tillförlitlig leverantör av högkvalitativa råvaror för utveckling av kosmetika.

Med över 50 år av erfarenhet av utveckling av kosmetiska ingredienser så kvalificerar sig Dr Kadir Cosmetics som en trovärdig och kvalitativ leverantör av hudvårdsprodukter.
En viktig faktor för Dr Kadir Cosmteics är att fokusera på miljövänliga ingrediensalternativ, under förutsättning att det är dermatologiskt säkert.

Företaget ägs och drivs av Dr. Ron kadir, som erhåll sin doktorsexamen från Tel Aviv University 1987 för sin forskning inom hudpermeation.

Dr. Kadir genomförde senare flera forskningsprojekt i Leiden University, Nederländerna och på Bradford University, Storbritannien, i samarbete med läkemedelsindustrin, inom området för transdermal ingrediens leverans och har publicerat många vetenskapliga artiklar.

En bredd och intelligens i produktutbudet.

Några av de signifikanta fördelarna med Dr Kadir är dess traditionella uppbyggnad av produkter i kombination med en mix av avancerade ingredienser. I sortimentet hittar du alltid en serie som möter klientens hudtyp och status för tiden.

Den traditionella behandlingsmenyn från Dr Kadir grundar sig i luxuösa och mycket omfattande behandlingar för att uppnå goda behandlingsresultat.

 

Presentation av Dr Kadir

Konceptet med Dr Kadir är att i de tillgängliga serierna så finner du en serie med inriktning till klientens ålder och hudstatus. 

Dr Kadir B3 – För problematisk hud

Det finns allt fler vetenskapliga bevis på att niacinamid (vitamin B3) har imponerande effekter på huden. En av de viktigaste kosmetiska fördelarna med den här ingrediensen är den fördelaktiga effekt den har på problematisk hud.

Det har visat sig att niacinamid effektivt kan påverka och nedreglera talgproduktion.
Det kan delvis förklara dess positiva effekt på problematisk hud.

I en klinisk studie analyserades effektiviteten av niacinamid på problematisk hud med avseende på andra behandlingar. Efter noggrann utvärdering av aktiviteten på antal och svårighetsgraden av utbrotten drogs en tydlig slutsats att niacinamid är en mycket effektiv komponent i kosmtika för vårda en problematisk hud.

HYALU-RON

Hyalu-Ron-serien innehåller hyaluronsyra producerad genom biotekniska processer från råvaror av vegetabiliskt ursprung.
Produkterna innehåller hyaluronsyra med olika molekylvikt. Varje molekylstorlek har en unik inriktning och förväntad effekt på vävnaden.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen (Primhyal 3K) innehåller LMW HA med biomimetiska effekter:

  • Stärka hudens naturliga försvar genom att framkalla frisättningen av beta-defensinerna (antibakteriella peptider).
  • Förbättra hudens biomekaniska egenskaper – fasthet.
  • Regenerering av matrixkomponenter (stimulering av kollagen och hyaluronsyrasyntes) och minimering av rynkor

HEMP Essential 

En mycket nischad kort serie baserad på att adressera torr hud.
Hemp Essentials är en hudvårdslösningar baserad på hampfröolja.
Genom att stödja hudens barriärfunktion reducerar essentiella fettsyror den epidermala vattenförlusten och ökar hudens fuktnivå.
Hampfröolja innehåller högre mängder av totala fenolföreningar än andra vegetabiliska oljor och visar därför också betydligt högre antioxidativa egenskaper.

CREATIVE

AKTIVA INGREDIENSER FRÅN DEN MEST AVANCERADE PRODUKTUTVECKLINGEN

Under de senaste åren har vi stått inför betydande framsteg inom området för de aktiva ingredienserna som finns tillgängliga för kosmetiska preparat. Huvudskälet till denna utveckling är bättre förståelse för de biokemiska och fysiologiska processerna i vävnaden på grund av framsteg i hudforskning.
I Creative  används de mest avancerade aktiva ingrediensen som nyligen lanserats:

  • Ny generation av fuktighetsgivare med djup påverkan på hudstrukturen (Low Molecular Weight Hyaluronic Acid, AQUAXYL)
  • Ny generation av biomimetiska peptider (MATRIXYL SYNTHE’6, IDEALIFT) för att minimera rynkor.
  • Ny generation av stamceller från stamceller till stöd för dermala stamceller (PHYTOCELLTECH ARGAN).
  • Ny generation kraftfulla antioxidanter mot synliga tecken på oxidativ åldrande (CHROMOCARETM).

CREATIVE är en hudvårdsserie som riktar sig mot en torr hud.

GOLD MATRIX

Gold Matrix-serien är en uppgraderad version av Matrix Care-serien (Gold Mask är oförändrad).

Produkterna från Gold Matrix-serien innehåller en mängd aktiva ingredienser i första klass som är inriktade på att skydda huden och minimera skador som orsakas av interna och miljömässiga faktorer.

BIOME – CALMINE

Hudens mikrobiom eller mikroflora är en samling av mikroorganismer som lever på vår hud: bakterier, svampar, virus och kvalster. Huden är den näst vanligaste platsen på kroppen för mikroorganismer vid sidan av våra tarmar. De flesta av dom här mikroorganismerna är helt ofarliga eller till och med fördelaktiga. Bakterier är tillhör överlägset de vanligaste hudmikroorganismerna.
Typerna och koncentrationen av  mikroorganismerna i de olika hudområdena bestäms av hudens yta. Bakterierna varierar beroende på vart på kroppen vi tittar, vilket klassificeras utifrån en av tre typer: torr, fuktig, oljig.

Även om det finns variationer mellan individer, är mikrobiell variation mer beroende av anatomisk plats än av individ. Olika mikroorganismer på huden kategoriseras enligt hur de påverkar oss.

Commensals är “vänliga” mikrober som drar nytta av att leva på vår hud, vanligtvis utan att orsaka någon skada.

Mutualistiska mikroorganismer är mikrober som drar nytta av att leva på huden och gynna huden i gengäld.

Patogener är sjukdomsframkallande mikrober. De flesta mikroorganismer på huden är commensals. Dom förhindrar kolonisering av andra patogena mikrober genom att använda de näringskällor som dessa skadliga mikrober kräver för att överleva och genom att producera giftiga substanser som stoppar patogenerna från att fästa sig mot friska hudceller.

Nya bevis tyder på att commensal hudbakterier både skyddar människor direkt mot patogena invaderare och hjälper immunsystemet att upprätthålla det känsliga balansen mellan effektivt skydd och skadlig inflammation.

BIOME – CALMINE är den senaste av innovativa hudvårdsserier från Dr Kadir. Serien passar alla känsliga hudtyper.

DEEP RESTORE

Hudens åldrande karaktäriseras av en serie symptomer så som reducerad hudtjocklek, bildande av rynkor & linjer, framhävande hyperpigmenteringar, förlust av elasticitet i huden, slapphet och ökad svårighet för huden att bibehålla fukt

Deep Restore-serien formulerades för effektivitet. Den är speciellt utvecklad för att återställa och aktivera  den mer mogna huden. Serien är baserad på en unik kombination av beprövade aktiva ingredienser som ger erkänt goda effekter vid behandling av de olika indikationer som hör samman med kronologiskt åldrande av huden och fotoskador:
alfa- och beta-hydroxisyror, C-vitamin, koenzym Q10, retinol, bioimimetiska peptider och mycket mer.

EXCLUSIVE RESTORE

Exclusive Restore-serien innehåller produkter som har till syfte att öka effekterna och förstärka resultatet i den dagliga hudvården. Serien är utvecklad för att komplettera någon av de övriga serier som finns i Dr Kadirs sortiment. Syftet är att intensifiera behandlingen, förstärka resultatet och ge en vital och lysande vacker hud.

SOLAR ZONE 

SOLAR ZONE är en avancerad serie solskyddsprodukter med intensifierat solskydd. Produkterna uppfyller strikta europeiska krav och däröver. Såsom visas i tabellen är värdena UV-A-skydd och därmed UVA-PF / SPF-förhållandet signifikant högre än vad som krävs enligt förordningen (med 40% till 135%).

Alla produkter har också testats dermatologiskt.

KRÄMMASKER 

I sortimentet så finns ett flertal masker som kan användas separatför att förstärka och bibehålla en god hudhälsa.

Artiklar relaterade till Dr Kadir