Electroporation + Vibrerande Lågnivå RF frekvenser = MESODUO

En av de stora snackisarna just nu bland professionella terapeuter är MESODUO.
På kort tid har marknaden tagit in och börjat behandla med denn oerhört enkla och smidiga lilla apparat. Och med framgången så följer många frågor runt hur en så obetydlig och enkel apparatur kan leverera så enastående resultat.

Av den anledningen så skall jag här försöka på ett enkelt och okomplicerat sätt beskriva vad det är som gör MESODUO till en av de största konkurrenterna till invasiva behandlingar för att öka nivåer av fukt och näring.

MESODUO arbetar med flera teknologier som tillsammans skapar egentligen tre effekter. Tre effekter som tillsammans maximerar penetration av essentiella ingredienser så som hyaluronsyra, aminosyror och antioxidanter till en nivå i huden där dom gör som mest nytta

FYSIOLOGI

Den ytterst komplexa cellstruktur som utgör vår hud har till uppgift att förhindra främmande molekyler att penetrera ned i vår hud, något en medelmåttligt frisk hud klarar förhållandevis bra. Medan en mindre frisk hud gör det sämre.

Våra hudceller omges av ett sk. cellmembran som skyddar cellen och skall skapa en trygg miljö för cellkärnan. Sedan har vi lipider som omger och binder samman en cellstruktur som också utgör hela skyddet för hela vår kropp.

Detta är den utmaning vi har med våra behandlingar. Att få en aktivt vårdande och välgörande ingrediens att komma ned i den här mer eller mindre ogenomträngliga barriär.

För att lyckas med detta på ett framgångsrikt sätt så pågår det konternuerlig forskning för att göra detta möjligt. Den primära forskningen fokuserar givetvis på läkemedelsindustrin, men väldigt ofta kan många teknologier fångas upp och ge oss framgångsrika teknologier till de kosmetiska behandlingarna.

Elektroporation är precis en sådan teknologi.
Elektroporation betyder ( Elektricitet) Elektro + Poration ( Bildande av porer )

2003 delades ett nobelpris ut till Peter Agre & Roderick MacKinnon i avancerad kemi för upptäkten av att med hjälp av elektricitet skapa ioniserade porer i våra cellmembran för förenklat beskriva det, möjliggöra snabb penetration av molekyler till och igenom cellmembranen.

Elektroporation öppnar ca: 500 gånger fler kanaler ned i huden än den av oss kända Jontoforesen, vilket innebär att på väldigt kort tid kan vi maximera inslussningen av aktiva ingredienser till huden, som förbättrara möjligheterna för huden att bli mer motståndskraftig.

Kompletterande teknologi

Att enbart applicera Elektroporation till huden innebär fortfarande en hel del utmaningar då de lipider som omger cellmembranden i en svalt tillstånd kan vara mindre elastiska och mindre mottagliga..

 

Då adderar vi en låg nivå radiofrekvensteknologi som pulserar mot cellerna och skapar ett visst mått värme, och ett visst mått vibration. ( Likt ett ultraljud)

Den här teknologin ger således en mekanisk påverkan som ökar penetrationen av den aktiva ingrediensen.

Okomplicerat och mycket resultatinriktat.

Det finns många fördelar med den här formen av behandling, den är för det första inte ablativ mot huden, d.v.s. den bygger på att hudens egna balanser och processer. Något som gör den tillgänglig för alla hudtyper och hud tillstånd.

Den ger inte heller några restriktioner till klienten och behandlingen ger dig omedelbara resultat i form av en maximalt mättad hud av aktiva och näringsgivande ingredienser.

 

Molekylstorleken!

Det enda verkligt komplexa med denna behandling är att det krävs en högteknologisk hudvård för att möjliggöra en aktiv penetration. De porer som öppnas upp är till stoleken ca: 2 – 40 nanometer. Så den aktiva hudvården måste vara av lågmolekylär karaktär. Vilket vi helt unikt fortfarande i dag kan erbjuda med de behandlingsvialer som levereras av Cliniccare.

 

UTBILDNING

Att lära sig arbeta med MESODUO kräver ingen omfattande och komplicerad utbildning.
Med dagens erfarenheter och de teknologier vi har genomför vi många utbildningar 1 on 1 och online.

 

Vill du ha mer information eller rent av beställa ditt startpaket redan nu?

För att se  före & efterbilder rekommenderar vi att du söker på #mesoduo i sociala medier där våra partners fyller upp med alla de enastående resultat dom uppnår med behandlingarna.

För mer information:
Fyll i formuläret nedan och skriv MESODUO i antekningsfältet.

Vänligen ange din e-post här så vi kan återkomma till dig.
Bocka i de plus produkter du är intresserad av.
Ge lite kort information om ert företag och vilken inriktning ni har i dag.