Även om merparten av alla hudvårdsprodukter i dag marknadsförs som återfuktande så är det viktigt att se vilken grad av återfuktning vi söker efter och vilka ingredienser som återfuktar var och hur.

De traditionella fuktbindarna i hudvårdsprodukter har som mål att återfukta och stärka upp hudens barriär, Men börjar vi särskåda dessa ingredienser så finns det en del villkor som måste uppfyllas för att återfuktning skall bli ett verkligt faktum.

En av de vanligast förekommande fuktbindarna i dag är glycerin. Detta för att glycerin naturligt har en liten molekyl på ca: 92 kDa. vilket gör det möjligt för den att penetrera ned i epidermis.
Väl på plats så är dess egenskap att attrahera fukt från dermis till de ytligare hudlagren.

Ser vi sedan till ett av de absolut mest kritiska indikationerna till huden åldrande så handlar det om minskade nivåer av fukt i dermis, som leder till nedbrytningen av hudmatrisen.

Så villkoret för att glycerin skall öka fuktnivåerna till epidermis är att det finns fukt i dermis som kan transporteras till de ytligare hudlagren.

Lösningen på detta är Hyaluronsyra. En Hyaluronsyra med en molekylvikt på 50kDa har förmågan att penetrera ned till dermis i huden och erbjuda återfuktning på en helt agörande nivå för att alla annan barriärstärkande hudvård skall kunna uppnå bästa resultat.

Så i valet av återfuktande produkt är nivån av återfuktning av yttersta vikt.
En till ytan torr hud i kombination med en produkt som har till uppgift att binda fukt till djupaste hudlager kommer att ge en besvikelse.
Samtidigt som en till ytan torr hud med stor sannolikhet också har en inledande uttorkning i djupare hudlager vilket är inledningen på ett för tidigt åldrande i huden.

Cliniccare Essence är den produkt i sortimentet av hemvård vars syfte är att skapa en återfuktande effekt så djupt som dermis.

Cliniccare Essence kan komplettera vilken annan hudvårdsserie som helst med barriärstärkande målsättning.
Detta på grund av Essencens flyktiga konsistens och höga penetrationsförmåga i huden.