Hur fungerar microneedling?

Den utrustning för microneedling som vi erbjuder består av professionella microneedling rollers och vår microneedling maskin – unika verktyg som är idealiska för icke-kirurgisk och icke-ablativ behandling av olika hudåkommor såsom åldrande (rynkor), ärrbildning (akne, kirurgiska), och hyperpigmentering m.m.

Kliniska studier har visat att professionell microneedling är effektivare än många ablativa behandlingar som laserslipning av huden, dermabrasion och kemisk peeling och lika effektiv som icke-ablativa behandlingar som IPL, CO2 laser, och Fraxel att stimulera kollagen- och elastin-produktionen och därigenom radera rynkor och utjämna ärr.

Absolut absorption

Vår microneedling-penna använder sig av 12 nålar som pulserar med 170 pulser/ sekund för att stimulera kollagen / elastin produktionen. Kliniska studier har visat att absorptionen av aktiv-ämnen ökar med så mycket som 1.000 gånger med microneedling. Kliniska studier har också visat att microneedling-behandlingar är effektivare i att öka tjockleken av huden än IPL, CO2 laser och fraxel.

Det finns många fördelar med microneedling;

1. Microneedling är revolutionerande

Det gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen utan att skada det skyddande hudlagret.

2. Microneedling är mycket effektivt

I själva verket minst lika effektivt som laser, IPL, ThermaCool och andra “maskinbaserade” behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden för terapeuter och patienter.

3. Microneedling är säkert

“Icke-kirurgisk och icke-ablativ” betyder att behandlingarna är “förlåtande” och hudvänliga

Köpinformation till dig som är hudterapeut:
Vi vill gärna ge dig följande råd inför ditt kommande köp av utrustning för Microneedling:

Microneedlingpennan

När det gäller köp av utrustning så är det egentligen bara en sak som du behöver värdera. Majoriteten av de pennor som finns på marknaden i dag gör det grundläggande jobbet. Microneedling däremot handlar om att skapa så många mikrokanaler som möjligt, under så komprimerad tid som möjligt. Kvaliteten i behandlingsresultatet är direkt kopplat till hur stort antal mikrokanaler utrustningen har kapacitet att leverera. Eftersom varje mikrokanal genererar en kortslutning i hudcellerna, som i sin tur frigör tillväxtfaktorer, och aktiverar fibroblaster att migrera till varje skapad mikrokanal.

Den reaktion som uppstår i samaband med penetrationen av nålen inleder en cellförnyelseprocess, samt en parallell läkningsprocess då cellen har givit signaler till stamcellerna om att dom är skadade, och därigenom påbörjar en förnyelse process av Kollagen & Elastin.
Mätningar har visat på en ökning av Kollagen & Elastin tätheten med ända upp till 1 000% efter endast en behandling.

Så av den anledningen så uppnås ett bättre resultat med en utrustning som genererar stora mängder mikrokanaler på kort tid.

Micro Injector Lithium+  har en kapacitet att leverera ca 1 800 000 mikrokanaler på endast 15 minuter.

När det sedan gäller batteridrivna microneedlingpennor så cirkulerar ett rykte om att prestandan faller vartefter laddningen i batteriet minskar.
Detta är okunskap och skall kopplas till att ett litium batteri ger 100% prestanda fram till att det är helt tomt.

Ytterligare fördelar med Microneedling

I en studie genomförd på Marburg Universitet i Tyskland noterade man att en hudvårdsprodukter med de mest avancerade liposomer med aktiva substanser passerar Stratum Corneum med endast 0,3%. Resterande 99,7% aktiva ingredienser går till spillo på hudytan.

Med Microneedling ökar penetrationen av aktiva ingredienser och tillför många fördelar till hudmatrisen.

Hygien i samband med Microneedling

Med den behandlingsrutin som Mimass erbjuder så arbetar vi med sterila produkter i samband med behandling för att säkerställa maximal trygghet för kunden.

Behandlingsprodukterna spelar en betydande roll!

I och med de lågmolekylära ingredienserna i behandlingsprodukterna så kommer du dessutom att uppnå ytterligare fördelar med Cliniccare produkterna som bromsar andra negativa processer i huden, så som förekomsterna av fria radikaler, och hyaluronidase enzymer. som gemensamt är en av de mer framstående skälen till att en hud åldras i förtid.