Akne / Inflammationer

Låt oss gå till botten med vad som orsakar utbrotten

Dom där konstanta pustlarna som du envetet klämmer, eller de ihållande cystorna, och under de där tiderna på månaden och utbrotten som verkligen sänker din självkänsla ibland.

Vi har stor framgång med våra akne- och breakout-klienter när vi tittar på hela orsaken och ser på långsiktiga resultat snarare än snabba lösningar. Vi tittar verkligen på en detaljerad konsultation för att komma till den bakomliggande orsaken till utbrottet. Ta en titt på produkterna och behandlingarna som verkligen kan hjälpa till att rensa akne. 

Överproduktion av talg

Talgkörteln som är ansvarig för hur mycket och vilken typ av talg du skall producera är för överaktiv och producerar för mycket av en tjock ganska klibbig talg.

Talgproduktionen kan påverkas av hormonella förändringar i din kropp och/eller stress i din vardag.

Lösningen

Vid ett tillstånd där huden överproducerar talg är det viktigt att använda sig av en rengöring som inte “strippar” huden på talg.

En hud som blir strippad kommer att än mer aktivera talgproduktionen för att återställa nivåer av talg på huden.

Keratinisering

Detta är en uppbyggnad av döda hudceller som gör att huden ser tjock och matt ut. Huden exfolierar sig inte korrekt, vilket orsakar en uppbyggnad av celler och i slutändan blockerar porkanalen och kan leda till oönskade utbrott.

Lösningen

Huden kan behöva hjälp med exfoliering, men en får inte bli frestad att välja aggressiva AHA produkter eller granulära skrubber eftersom detta bara kommer att förvärra problemet,
Välj med fördel ingredienser som löser upp talg och/eller normaliserar cellernas förnyelsetakt.

Bakterier

Acne-bakterier orsakar en infektion i poren som resulterar i en inflammerad pustel. Vi behöver visserligen bakterier i och på huden men när den här bakterien uppstår på fel ställe i huden så blir det en bov i dramat som orsakar inflammation och infektioner.

Lösningen

Lösningen är att försöka hålla huden så ren som det är möjligt med hjälp av professionella peels innehållande antiseptiska och anti virala ingredienser för att döda bakterierna och minska inflammationen.

Vitamin A är även en erkänt effektiv ingrediens för att motverka uppkomsten av inflammationer. 

Hormonella obalanser

Därför är det vanligt att få finnar under vissa månader på året som tonåring.

Obalansen påverkar talgkörteln att producera mer olja och ett tjockare mer klibbigt talg.

Lösningen

Som vid en överaktiv talgkörtel är det av ytterta vikt att undvika rengöringsrutiner som strippar huden, då det uppmuntrar till att öka talgkörtelns aktivitet och därmed förvärra problemet.

Kost & Diet

Din kost kan i stor omfattning påverka huden och hur den beter sig. De vi vill undvika i för stora mängder är – alkohol, socker, mejeriprodukter och vete eftersom dessa kan bidra till inflammationer och bakterier i huden, försök att begränsa eller till och med ta bort så mycket av dessa du har i din kost.

De bra ingredienserna och de saker du vill se till att du får i dig mycket av i din kost är bra fetter från fet fisk, nötter och frön och mycket vatten.

Det är inte en lösning i sig själv, men det påverkar kroppens grundläggande funktioner på ett mycket positivt sätt.

Yttre påfrestning på huden

En inflammatorisk reaktion på huden som påverkar talgkörteln ofta vid stress orsakar utbrott.
Då blir du stressad för att du har fått ett utbrott uppstå ofta en ond cirkel.

Se till att du får i dig dina vitaminer när du är stressad och försök hitta sätt att koppla av, kanske en massage eller ett avkopplande bad (inte för varmt eftersom det inte är bra för huden).

Fel hudvårdsrutin

Din nuvarande hudvårdsrutin säger att den är för fet hud eller utbrott men ofta förvärras tillståndet av receptfria produkter på grund av överexfoliering och strippning.

Se till att du använder rätt produkter för just din hud,
investera i en professionell konsultation med oss så kan vi gemensamt hitta en hållbar väg för att komma till rätta med ditt tillstånd.

Låt oss gå till botten med vad som orsakar utbrotten