Varför uppstå ärr och hur kan vi behandla dem?

Acneärr, vattkoppor, hudbristningar, operationer för att bara nämna några.
Det finns mängder av olika ärr, men alla har en sak gemensamt. Huden har blivit skadad.

Som barn ramlar man och stöter på knät och skadan läker ganska snabbt och ser snart ut som normal hud. Faller du som vuxen och skadar huden så blir du lämnad med ett ärr som resultat.

DNA skador

Skador på DNA uppkommer primärt genom solskador, så när vi som äldre skadar huden så saknas förmågan att reparera och återställa huden till ursprunget. Så på grund av det uppstår ärrvävnader i samband med enklare skador på huden.

Långsam sårläkning

När vi åldras så bromsas många processer upp i kroppen och läkningen blir långsammare, vilket leder till uppkomst av ärr.

Kollagenproduktion

När vi skadar huden så koagulerar såret, det stängs ned och börjar läka.

Hela läkningsprocessen involverar kollagen för att binda samman den skadade vävnaden igen. Med vårt åldrande så klarar kroppen inte längre av att ta bort det kollagenet, och kollagenet blir kvar på hudens yta och lämna ärr efter sig.

Lösningen

För att komma till rätta med ärr så krävs flera av varandra beroende insatser där en kvalitativ hudvårdsrutin i kombination med ansiktsbehandlingar och mer avancerade behandlingar krävs för att uppnå önskvärda resultat.

Det finns egentligen inga snabba lösningar, men vi har sett många imponerande resultat på både unga och gamla ärr. Vi behöver verkligen få in massor av vitaminer i höga doser i huden och sedan helst microneedling för att få ett önskvärt resultat.
Beroende på ärrets djup sätter vi upp flera olika behandlingsplaner individuellt för alla klienter.

Kollagenproduktionen bromsar upp

Kollagen och Elastin är det som ger din huds studs och fyllighet. Från 30 års ålder producerar du cirka 1% mindre kollagen för varje år som går. Det finns dessutom många olika faktorer som skyndar på detta så som solexponering, rökning, dålig kost och stress för att nämna några.

Lösningen

Vi adderar Peptider, Hyaluronsyra, vitamin A, vitamin C och Professionell Microneedling för att stimulera hudens tillväxtfaktorer och naturliga kollagenproduktion.

Minskade fuktnivåer

Känns huden lite mindre vårdad? Som med många processer med fysiskt åldrande så bromsas det mesta ner, och i synnerhet producerar vi inte så mycket fukt till huden. En nyckelingrediens som huden saknar är hyaluronsyra och när denna är bristfällig känns huden mindre vårdad.

Lösningen

Stimulera den naturliga fukten genom att applicera hyaluronsyra, vitamin A och ta addera även omega fetter som tillskott som även den hjälper till att hålla fukten i huden.

Ojämn hudstruktur

Har du märkt att det bildas mörka fläckar, kanske några trasiga och mer synliga kapillärer eller bara generellt sett ser tonen inte lika jämn ut som den brukade göra?
Detta är ett resultat av exponering för sol/ljus genom åren. Vi gör faktiskt mest skada på vår hud före 20 års ålder. Cellerna blir försvagade och går sönder och tenderar att överproducera pigment vilket gör att huden blir mindre jämn i färgen.

Lösningen

Skydda huden året runt. Se till att du använder din SPF 365 dagar om året. Använd mycket antioxidanter både i din kost som i din hudvård. Vitamin A & C samt hyaluronsyra är perfekt för att korrigera och reparera den ojämna färgen. Boka regelbundna vitaminberikade behandlingar så är det möjligt att rikta in sig även på de djupaste lagren av huden.

Tunnare hud

Huden ser lite tunnare ut eller börjar sagga nedåt?
När vi åldras sker stora hormonella förändringar och huden blir tunnare, vi tappar mängden fett och musklerna minskar vilket leder till att käklinjen saggar, veck och rynkor börjar dyka upp och kalkonhalsen blir mer och mer påtaglig.

Lösningen

Vitamin A, Hyaluronsyra hjälper till att göra huden mer fyllig, addera sedan specifika fokus produkter för att stimulera fettceller och fuktnivåer i huden.

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.