Ärr

Varför uppstå ärr och hur kan vi behandla dem?

Acneärr, vattkoppor, hudbristningar, operationer för att bara nämna några.
Det finns mängder av olika ärr, men alla har en sak gemensamt. Huden har blivit skadad.

Som barn ramlar man och stöter på knät och skadan läker ganska snabbt och ser snart ut som normal hud. Faller du som vuxen och skadar huden så blir du lämnad med ett ärr som resultat.

DNA skador

Skador på DNA uppkommer primärt genom solskador, så när vi som äldre skadar huden så saknas förmågan att reparera och återställa huden till ursprunget. Så på grund av det uppstår ärrvävnader i samband med enklare skador på huden.

Långsam sårläkning

När vi åldras så bromsas många processer upp i kroppen och läkningen blir långsammare, vilket leder till uppkomst av ärr.

Kollagenproduktion

När vi skadar huden så koagulerar såret, det stängs ned och börjar läka.

Hela läkningsprocessen involverar kollagen för att binda samman den skadade vävnaden igen. Med vårt åldrande så klarar kroppen inte längre av att ta bort det kollagenet, och kollagenet blir kvar på hudens yta och lämna ärr efter sig.

Lösningen

För att komma till rätta med ärr så krävs flera av varandra beroende insatser där en kvalitativ hudvårdsrutin i kombination med ansiktsbehandlingar och mer avancerade behandlingar krävs för att uppnå önskvärda resultat.

Det finns egentligen inga snabba lösningar,men vi har sett många imponerande resultat på både unga och gamla ärr. Vi behöver verkligen få in massor av vitaminer i höga doser i huden och sedan helst microneedling för att få ett önskvärt resultat.
Beroende på ärrets djup sätter vi upp flera olika behandlingsplaner individuellt för alla klienter.

Låt oss komma till rätta med ärren