Vad är det som bidrar till reaktionerna & irritationen

Kliande, irriterad, fjällande hud, röda utslag.
Eksem/dermatit kan vara ett så pass obehagligt hudtillstånd att det får påtaglig inverkan på vardagen. Eksem är den allmänna termen för icke-smittsamma typer av inflammerade och allergiska hudutslag. Det är ett vanligt tillstånd som kan blossa upp och drabbar både barn och vuxna. Eksem är i grunden en inflammatorisk sjukdom som är kroppens sätt att säga att något inte står rätt till.

Försvagad hudbarriär

En försvagad hudbarriär gör huden mer mottaglig för inflammation då det är kroppens eget sätt att förstärka sitt försvar i de berörda områdena.

Lösningen

Säkerställ att du adderar tillräckligt med bra fetter i din kost från till exempel fet fisk, nötter och frön och addera även ett Omega 3- och 6-tillskott.
Var också noga med att inte rengöra eller exfoliera huden för mycket.

Torr hud

Under vinterhalvåret är det vanligt att huden får svårare att hålla kvar fukten i huden, vilket gör huden mer reaktiv och torr.

Brister på essentiella fettsyror

Fett är en av de viktigaste byggstenarna i en frisk hud. Får vi brist på essentiella fetter så blir resultatet en svarager hud.

Matintolerans

Mjölk, gluten, ägg och jäst är de vanligaste livsmedel som orsakar inflammationer i huden,
men även stress, allergier mot damm, sporer och djur kan bidra till att förvärra hudtillståndet.

Försök att eliminera vad du tror att det kan vara genom att ta ett matintoleranstest och dra ner på inflammatorisk mat.

Med rätt näring och produkter kan duöra en verklig skillnad när det gäller att läka, lugna inflammationer och kontrollera utbrott, En mer detaljerad konsultation är absolut nödvändig för att kunna skapa en hållbar väg,
Vi kan hjälpa både vuxna och barn.

Vill du få tillgång till verktyg och behandlingar som hjälper dina kunder hela vägen till en frisk hälsosam och framtidssäkrad hud?
  • Fyll i formuläret här nedan
  • Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hudvård är en vetenskap

LÄs mer om Mimass

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.