Torr & uttorkad hud

Vad är det som gör vår hud torrare eller med dehydredar än vanligt?

Känner du dig lite uttorkad, fjällande och tät? Är rynkor mer synliga än vanligt? Din hud kan vara torr eller uttorkad. Vad är skillnaden frågar du? Torr hudtenderar att sakna olja och uttorkad hud saknar vatten.

Ångande dusch

Det känns ofta så härligt på huden! Det kanske gör det just då, men din hud kommer inte att tacka dig för det eftersom den torkar ut dina naturliga oljor, så spendera inte för lång tid i duschen eftersom det kommer att bidra till ytterligare torrare hud.

Tvål & Ansikts "wipes".

En snabb lösning för att rengöra din hud men dessa hud hatande komponenter berövar verkligen din stackars hud från dess naturliga oljor och lämnar den stram och torr.

Överexfoliering

De där döda hudcellerna finns där av en anledning för att skydda alla levande celler under och hålla allt inlåst…så att den omedelbara jämnheten du får från exfoliering faktiskt gör din hud långvarig torr.

Åldrande

Naturligtvis saktar allt ner när vi åldras och i hudtermer är en av sakerna din naturliga fukt som gör att även en fet hud känns torrare när du åldras.

Minskade nivåer av fett & Lipider i huden

Vi pratar bra fetter som avokado, nötter, frön och fet fisk. Dessa goa ingredienser som finns i din kost hjälper till att hålla vattnet bundet i din hud och förbättrar barriären och gör att huden känns återfuktad

Brist på vatten i kroppen

Vi vet alla att vi behöver vatten men din hud behöver det speciellt för att göra sitt jobb med att skydda dig. Avsaknad av tillräckligt höga nivåer av vatten gör att huden ser ut som en katrinplommon.

Lösningar

Vi har de perfekta fuktrika produkterna och fukthöjande ansiktsbehandlingarna att välja mellan.

Låt oss gå till botten med vad som orsakar den torra huden