Lågmolekylär Hyaluronsyra (LMWHA): En Kritisk Molekyl i Hudens Hälsa och Åldrande

Hyaluronsyra, eller HA som den också kallas, är en viktig komponent i vår hud. Det är en unik glykosaminoglykan som spelar en central roll i hudens struktur och funktion. Låt oss undersöka varför hyaluronsyra är så viktig för huden och hur den påverkar åldrande.

Vad är Hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en biopolymer bestående av repeterande disackaridenheter. Den finns naturligt i kroppen, med en särskilt hög koncentration i huden, som innehåller upp till 50% av kroppens totala HA-förråd [Fraser JR et al., 1997].

Hur Fungerar Hyaluronsyra i Huden?

En genomsnittlig vuxen person med en kroppsvikt på 70 kg har cirka 15 gram HA, varav 5 gram förnyas dagligen. Med tiden avtar kroppens förmåga att syntetisera HA, vilket leder till minskad hydrering, volym och elasticitet i huden [Papakonstantinou E et al., 2012].

HA:s närvaro i epidermis underlättar optimal diffusion av näringsämnen till hudens yttre lager och stöder bildandet av ett vattenbindande nätverk som skyddar huden [Nusgens BV, 2010].

CLINICCAREs Professionella produkter

Hyaluronsyra och Hudens Åldrande

Faktorer som UV-strålning och föroreningar påverkar HA:s metabolism, kopplad till tecken på extrinsiskt hudåldrande [Tzellos TG et al., 2009]. Det har även visats att HA spelar en avgörande roll i att stödja syntesen av elastin, ett protein som är kritiskt för hudens elasticitet [Nusgens BV, 2010].

Sammanfattning

För hudläkare och hudvårdsspecialister är kunskap om hyaluronsyra nödvändig för att effektivt hantera och förebygga åldrandet av huden. Genom att stödja och främja optimal HA-omsättning kan vi arbeta för att bevara en ungdomlig och hydrerad hud. Om du är intresserad av hur du kan integrera hyaluronsyra i din hudvårdsrutin eller i professionella behandlingar, är det dags att utforska denna kritiska molekyl som håller hudens hälsa på topp.

Referenser

Fraser JR, Laurent TC, Laurent UB. Hyaluronan: its nature, distribution, functions and turnover. J Intern Med 1997; 242 (1): 27-33.

Nusgens BV. [Hyaluronic acid and extracellular matrix: a primitive molecule?] [Article in French]. Ann Dermatol Venereol 2010; 137 (Suppl 1): S3-8.

Papakonstantinou E, Roth M, Karakiulakis G. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol 2012; 4 (3): 253-8.

Tzellos TG, Klagas I, Vahtsevanos K et al. Extrinsic ageing in the human skin is associated with alterations in the expression of hyaluronic acid and its metabolizing enzymes. Exp Dermatol 2009; 18 (12): 1028-35.

CLINICCARE: Vetenskapligt Stöd för Optimal Hudhälsa – En Ledande Partner till professionella hudterapeuter

CLINICCARE är mer än bara ett namn i hudvårdsindustrin. Med fokus på innovation och vetenskaplig excellens har detta företag blivit en pålitlig partner för läkare och hudvårdsspecialister världen över. Men vad gör CLINICCARE så speciellt? Låt oss ta en närmare titt.

Engagemang för Vetenskaplig Excellens och Hyaluronsyra-omsättning

CLINICCARE:s omfattande produktlinje är utformad för att möta behoven hos åldrande hud och stödja optimal hyaluronsyra-omsättning. Genom att använda högkvalitativ hyaluronsyra, inklusive lågmolekylära former som kan penetrera djupare in i huden, är CLINICCARE:s produkter utformade för maximal effekt.

Bevara Hudens Ungdomliga och Friska Utseende med CLINICCARE

Vill du bevara hudens fukt, elasticitet och ton? CLINICCARE:s avancerade hudvårdsprodukter hjälper patienter att uppnå och behålla en ungdomlig och frisk hud. Det är vetenskapen bakom skönheten som gör skillnaden.

Kliniskt Bevisade Formuleringar för Modern Hudvård

För professionella som söker effektiva och säkra produkter erbjuder CLINICCARE kliniskt bevisade formuleringar som överensstämmer med de högsta industristandarderna. Rigorösa tester säkerställer att du kan lita på varje produkt.

Utbildning och Stöd för Hudvårdsspecialister

Men det stannar inte där. Mimass AB erbjuder också utbildning och stöd för att förbättra kunskapen om hudens biologi och de senaste behandlingsteknikerna. Genom att samarbeta med Mimass AB kan du vara säker på att du erbjuder dina klienter/patienter det bästa inom modern hudvård.

Sammanfattning

CLINICCARE står i framkanten av hudvårdsforskningen, och deras engagemang för innovation och vetenskaplig excellens går inte att förbise. Om du är en läkare eller hudvårdsspecialist som söker toppmoderna produkter som är berikade med hyaluronsyra, erbjuder CLINICCARE de verktyg och resurser du behöver för att uppnå optimal hudhälsa. Utforska CLINICCARE idag och upptäck vetenskapen bakom vacker hud.

CLINICCARE professionella behandlingar

Är du intresserad av CLINICCARE?
Här nedan kan du ta del av behandlingsförfarandet med CLINICCARE i olika situationer.

Vill du komma i kontakt med en expert?

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar någon dig snarast.

MIMASS UTBILDNING
KURSER

Våra diplomerande utbildningar är tillgängliga för professionella
hudterapeuter, sjuksköterskor och legitimerade läkare.

Environ Professional

Läs mer

Microneedling

Läs mer

CLINICCARE Professional

Läs mer

Dual Injector Pro+

Läs mer

CAVITAL 

Läs mer