Här presenterar vi dig en guide runt de aktiva ingredienser du hittar i de hudvårdsprodukter som vi erbjuder och arbetar med.

 

Aktiva ingredienser

Det huvudsakliga fyllnadsämnet i matrisen är glykaner.
Och när det handlar om hudföryngring så är den viktigaste glykanen Hyaluronsyra (a.k.a. hyaluronan, hyaluronate or HA).

Hayluronsyran är en naturligt förekommande del i hudmatrisen och har delaktighet i många viktiga processer som rör hudens hälsa.

Några av de centrala delarna är:

 • Hålla fukten kvar i huden
 • Ökar hudens viskositet och förhindrar för tidig celldöd
 • Mekanisk elasticitet och smidighet
 • Reglerande vid sårläkning
 • Reglerande av immunförsvaret och inflammatoriska responser

 

BETAINE eller trimetylglycin är en enkel, vanlig molekyl som finns i naturen. Namnet kommer från sockerbetan (Beta vulgaris).
Den kommersiella formen utvecklas från processen för framställning av socker
av sockerbetor genom kromatografi av melass. Den är astringent, så det hjälper till att tighta huden och verksr sammandragande på porer.

 • Inflammationshämmande – I test av en vattenlösning med betain
  och destillerat vatten behandlades rodnad och jämfördes med ett obehandlat område, Resultaten visar mycket god minskning av rodnad redan efter 60 minuter efter applicering. Det visade att Betaine har en bra inflammationshämmande verkan på ytliga inflammatoriska lesioner.

 • Anti-aging – I en studie in vitro där man utvärderade effekten av betaine (1%) på fibroblasternas förnyelsetakt. Resultaten visade en ökning i Förnyelsetakten på 56,4% och 41,5% jämfört med kontroll efter 24 timmar  och respektive 48 timmar.

 • Ljusande – I ett nyligen genomfört test med en lotion innehållande Betaine
  bedömdes hudblekningsaktiviteten.
  Testet utfördes i Thailand på 22 paneldeltagare med mörk hud. Mätningar av hudfärgen gjordes med en Chromameter Minolta CR 321 samt digitala foton. Resultaten visar en signifikant ljusning av huden: Betydande
  ökning av Lightening-parametern på dag 28 (+ 51%), dag 56 (+ 99%) och dag 84 (+ 100%) i 73%, 86% och 77% av försökspersonerna. Detta uppfattades också av panellisterna med 100% av de förklarar att de har tydligare fläckar och 90% mindre stora fläckar. Det fungerar troligtvis som
  en antiinflammatorisk förhindrande av den stimuleringsvägen för melanocyterna.

Glycerin är en ingrediens med fuktbinande egenskaper. Glycerin är en humektant eller hygroskopisk av sin natur. Humektanter drar fukt i epidermis till de övre hudlagren. Den bidrar till att reducera förstorade porer.

Bortsett från fuktgivande, har den också en rengörande, mjukgörande och lugnande egenskaper.
Glycerin är känt för att vara mycket fördelaktigt för huden.
Här är nedan hittar du en lista över positiva effekter med Glycerin:

 • Absorberar fukt – Den kan absorbera och bibehålla fukt från luften för att hålla huden väl återfuktad. Den minskar också intensiteten av melanin, ett pigment som leder huden till att bli mörkare

 • Stärker hudbarriären – det ökar tjockleken på epidermalskiktet och förbättrar barriärfunktion. Detta innebär att skadliga ämnen i omgivningen inte kan angripa huden

 • Avlägsnar döda celler – Våra hudceller hålls ihop med hjälp av proteiner. Dessa proteiner klumpar också samman de döda cellerna vilket förhindrar att nya bildas. Glycerin ger stöd i dom processerna att bryta ned proteinerna och avlägsna de döda cellerna.

 • Läkande – Glycerin kan också vägleda celler att växa och mogna mer effektivt och stödjer huden i läkning.
  Glycerin kan också fungera som en naturligt lugnande  ingrediens mot svampinfektioner som eksem och psoriasis, genom att minska blåmärken och hjälpa den infekterade vävnaden och cellerna att reparera
  själva snabbare. 

SODIUM PCA är en av de viktigaste komponenterna i vår huds naturliga fuktighetsfaktor (NMF) till cirka 12%. Sodium PCA binder fukt till våra hudceller. När vår hud har en god balans mellan oljor och fetter (lipider), kommer huden vara är väl återfuktad och ha en jämn och hälsosam glow.

 • Behåller fukt: den är extremt vattenabsorberande och kan hålla flera gånger sin vikt in vatten, vilket hjälper till att minska fuktförlusten genom förångning. PCA är en viktig komponent i denna intracellulära matrisen och förhindrar att våra hudceller förlorar vatten och torkar ut.

 • Anti-aging: Vår hud innehåller naturligt PCA, men när vi åldras sjunker dessa nivåer ganska betydligt.

 • Skyddande: Sodium PCA hjälper vårt intercellulära lim att hålla våra hudceller ihop, vilket kan liknas med murbruk som håller samman tegelstenar.

 • Minskar inflammation: Sodium PCA minskar inflammation i vår hud,  och förhindrar att irritation på ytan blir alltför allvarlig och tränger djupt in i
  epidermis.