Korneocyten

Det måste vara en betydelselös cell som fått ett innehållslöst liv genom att födas och ha en livcykel på 15 – 20 dagar för att sedan övergå i en kornifieringsprocess under 5 – 10 dagar innan den bara skall falla bort från vår kropp.

Knappast!

Moder natur har skapat ett fantastiskt system för att skydda vår kropp från omvärlden, och för att säkerställa att det som finns i vår kropp att vara tryggat.

Inom den kosmetiska världen så har man länge misshandlat korneocyten för att uppnå vad man vill tro ett bättre glow, en lyster och en vackrare hud. Och lite förvirrat, en friskare hud.

Detta skulle kunna bli en bok, men jag kommer dela upp det i många små delar i min önskan att bidra till att den kosmetiska branschen börjar vårda huden till god hälsa framför att aggressivt exfoliera, bomba med tuffa energier i villfarelsen att man gör något gott.

Det finns också en ambition av att etablera en djupare kunskap omkring cellerna i huden som naturligt kommer få dig att se på huden med nya ögon.

Keratinocyten är kungen för dagen.

Keratinocyten är också kungen i epidermis.
Inte enbart för det faktum att den utgör närmare 80% av epidermis, utan för att den är på egen hand ansvarig för att skapa vår hudbarriär. Det är en hydrofobisk cell som stöter ifrån sig vatten. Och det är den som skapar stratum corneum, vårt hår & våra naglar, vilka alla härstammar från keratin cellerna.

En annan häftig egenskap med keratinocyten är att vi människan har en obegränsad tillgång till den, så vi kan skapa nya keratinocyter i en hel livstid.

Som hudterapeut så är detta basal kunskap i fråga om hudens fysiologi.

Låt oss nu ta det ett steg längre.

Keratinocyten är en mycket kommunikativ cell, även i det kornifierade tillståndet (dom som vi uttalar som döda celler på hudens yta som vi är så angelägna om att exfoliera bort i tron om at det skapar gott för hudens hälsa.) kommunicerar den med varandra och levererar information om omgivningen till omgivande celler.

En huvuduppgift är bland annat att arbeta i synergi med melanocyten.
En oerhört viktig uppgift då melanocyten är i femte led för hudens försvarssytem.

Melanocyten är i sig en klurig cell som vi kan fördjupa oss i i en annan artikel.

Vad vi mer känner till om keratinocyten är att den är ansvarig för att initiera vårt medfödda immunförsvar. Vårt medfödda immunförsvar är del i den första linjen av försvar för vår hudbarriär och reagerar på händelser och angrepp som handlar om infektioner och bakterier som hotar cellen själv, eller langerhans cellen.

Som du förstår så är det här en oerhört delikat process, den är så fantastiskt finstämd och den är beroende av att allt är i balans.

Keratinocyten är en cell som är fantastiskt reaktiv till allt som sker i sin om givning.
minsta lilla som händer innebär att vi startat en försvarsmekanism för att skydda kroppen.

Som terapeut är det vår yttersta uppgift att hålla den här funktionen intakt och i balans.

Håller vi allt detta i balans så kommer vi obönhörligen att skapa en frisk cell, som uppfyller sin uppgift att ge oss en frisk och hälsosam hud.

Varje aggressiv behandling av huden kommer leda till negativa konsekvenser, stress och aktivering av skyddsmekanismer. Gör vi det sedan regelbundet så kommer vi vid något tillfälle ha tröttat ut huden och dess grundläggande funktioner att den inträder i ett sjukdomstillstånd där en inflammation bli den sista utvägen för huden att försöka skydda kroppen som den har fått att ta ansvar över.

Ta steget in i 2000 talet

Är du intresserad av att ta steget från en kosmetisk hudvårdsfilosofi som härstammar från 60 – 70 talet och kliva in i 2000 talets moderna hudvård?

Mimass AB erbjuder en hudvårdsfilosofi som ger dig kunskaper & verktyg ( Kosmetiska produkter ) med formuleringar som skapar förutsättningar att erbjuda dina kunder en frisk och hälsosam hud som med trygghet framtidssäkrar huden och skapa balans.

Du kommer bli en av Sveriges mest kompetenta behandlare som på riktigt kan fokusera på hudvård och maximal hudhälsa.

Kontakta oss så berättar vi mer om vad det innebär att samarbeta med oss.

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.