Magic Pot i elitidrottssammanhang.

Sedan lanseringen av Magic Pot på den svenska marknaden för snart 4 år sedan så har stort fokus med behandlingar handlat om rehabilitering och omsorg för smärttillstånd.
Det är inte sällan vi tar del av vittnesmål om hur smärttillstånd har reducerats och i vissa fall även helt försvunnit, eller ökad rörlighet.

Låt oss nu presentera ytterligare en plats där Magic Pot visat tillsammans med terapeuter och massörer har visat sig erbjuda ett helt enastående komplement.
Elitidrottarens kropp är ett finstämt instrument som är helt beroende av en bra balans och en god cirkulation i muskulaturen för att återkommande kunna prestera på topp.
Varje muskel i kroppen har en avgörande funktion och måste vara på topp för att elitidrottaren skall kunna prestera på högsta tänkbara nivå under tävling.

Inte sällan under säsong skapas mindre skador, förslitningar i muskulaturen som kan leda till lättare skadetillstånd som då hämmar prestationerna i tävling.
En överansträngd muskel tenderar gärna till att stagnera en aning för att skydda mot smärta, vilket innebär att elitidrottaren upplever sig hämmad i sin rörelse.

Vi har tillsammans med två av Sveriges mer namnkunniga elitidrottare arbetat tillsammans och uppnått otroligt spännande resultat.

 

 

 

Anna Sunneborn

har vunnit över 50 veteran-SM guld i 60 m, 100 m, 200 m, 400 m och längdhopp. Nordiskt veteranrekord på 60 m, Svenskt veteranrekord på 100 m och
Nordiskt rekord i stafett 4×200 m. Grädden på moset är ett veteran-VM silver i längdhopp.

För Anna är en fungerande rörelse helt avgörande, och med stort fokus på en helt igenom fullföljd rörelse i löpsteget.
Inledningsvis uttryckte Anna en sliten baksida som förhindrade Anna att springa på maxkapacitet.

Redan efter en behandling återfick Anna ökad rörlighet och reducerad smärta. Och sedan efter tre behandlingar så var smärtan helt borta.

Anna går i dag på regelbundna Prehab behandlingar för att undvika att återfå samma tillstånd igen.

Anna säger själv efter behandlingen att hon är skeptisk mot behandlingar som lovar runt, men i det här fallet upplevde hon en återhämtning i rörelsen som något hon aldrig tidigare upplevt.

Så med den erfarenheten så rekommenderar Anna samtliga idrottsmän & kvinnor att låta sig behandlas med Magic Pot.

 

 

Mattias Sunneborn

Hans främsta internationella meriter är ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus). Elitkarriären avslutades 2002, men 2005 återupptogs tävlandet igen och den sena karriären har gett bl.a. veteranvärldsrekord i 5-kamp både inomhus och utomhus samt även elitlandslagsuppdrag på både 400 meter och i längdhopp.
Nu senast i helgen bidrog Mattias till ett nytt världsrekord i 4×200 meter i stafett.
När vi träffade Mattias först gången upplevde Mattias smärta i höger ljumske vid tänjning och vid max belastning. Ett tillstånd som ledde till viss återhållsamhet under träning och på tävling.

Mattias förklarade också svårigheten att sträcka ut ordentligt vi sprintlopp och vid häcklöpning.

Efter endast två behandlingar av dessa tillstånd låter Mattias meddela att han i nuläget inte upplever några som helst smärta vi max prestation i kroppen.

Så i dag låter även Mattias oss veta att han varmt rekommenderar Magic Pot behandlingen för att bidra till en positiv återhämtning och som ett stöd för att hålla muskler i full trim.

 

 

Läs mer om Magic Pot

Är du massör, Massageterapeut, naprapat eller kiropraktor och söker ett verktyg som kan bidra till många fördelaktiga behandlingsresultat så kan du enkelt fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig med mer fakta och information om Magic Pot.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.