Elektroporation. Ett modernt leveranssystem av kosmetika till huden

Elektroporation eller nålfria mesoterapi apparater erbjuder samma resultat som mesoterapi med injektioner, såsom hudföryngring, blekning av hud, aknevpård, håråterväxt, och till och med lokaliserad fettminskning och celluliterbehandlingar. 

Elektroporation använder en pulserande lågfrekvent ström, som kontrolleras i intensitet av behandlaren. Den levererar en speciell elektrisk vågform som joniserar molekylerna i de aktiva ingredienserna som används i behandlingen och som sedan skapar små kanaler i huden för molekylerna att färdas ner. 

Ingredienser i vattenlösliga molekyler tränger igenom hudens naturliga lipidbarriär och sprider sig sedan vidare i djupare vävnad  små kanaler för att penetrera så djupt som upp till 9-10 cm och levererar upp till hissnande 90 % av de aktiva ingredienserna som administreras. Det här är ett helt smärtfritt alternativ och  erbjuder ett praktiskt mesoterapialternativ för klienter med nålfobi.

 

Huvudbarriären mot aktiv genomträngning genom huden är stratum corneum. Den här strukturen är belägen i det yttersta lagret av epidermis. Ett aktivt ämnet måste passera denna hudbarriär och tränga igenom transepidermalt för att levereras till den plats i huden där det skall göra mest nytta.
Det är möjligt att leverera hydrofila ämnen genom svettkörtlarna, den vägen erbjuder dock en minimal i total volym av leverans.

Av den anledningen är den huvudsakliga vägen för hudpenetration av aktiva substanser den transepidermala vägen.
Den transepidermala vägen kan ytterligare delas in i transcellulära och intercellulära vägar.
 

Aktiva ingredienser

En av dom grundläggande förståelserna för leverans av aktiva ingredienser till huden karaktäriseras av en huvudregel. En molekyl med en molekyl vikt mindre än 500 Da penetrerar ned i huden avsevärt mer effektivt än en ingrediens med större molekylvikter.
Flertalet av ingredienser med stora molekylvikter saknar helt terapeutiska egenskaper i de sammanhang där vi avser att arbeta resultatinriktat.

 

Elektroporationens fysiologi

Elektroporation använder mycket kort (mikrosekund till millisekund) och relativt hög spänning (~100 V) elektriska pulser för att påverka stratum corneums lipider, vilket leder till porbildning. Med ett korrekt utformat system minimeras känslan från pulserna och underlättar leverans, särskilt av hydrofila och laddade molekyler in i huden. 
Vilka ingredienser som infuseras under en nålfri mesoterapi beror på problemet som behandlas. I allmänhet kan substanserna som används innefatta produkter som kan minska inflammation, enzymer, vitaminer, mineraler, växtextrakt, tillväxtfaktorer, hormoner, för att bara nämna några.
Här illustrerar vi kortfattat teknologins egenskaper.
När den används vid behandling av åldrande hud, syftar mesoterapi till att ersätta mineraler, vitaminer och aminosyror som finns i en djupare nivå i huden när vi åldras. 
Tekniken används effektivt för att öka nivåerna av hyaluronsyra, en annan viktig ingrediens i huden som bidrar till att hålla fasthet och konsistens, som reduceras i samband med att huden åldras.
Infusering av ökade mängder hyaluronsyra i huden bidrar även till att stimulera den egna kollagenproduktionen, vilket i sin tur förbättrar hudtonen och hjälper till att minska fina linjer och rynkor.
Elektroporation är ett smärtfritt alternativ som erbjuder praktisk mesoterapi.
Det är en teknik som representerar ett alternativ för klienter som är nålfobiska. 
Elektroporation förbättrar penetrationen av aktiva kosmetika. Den övervinner de skyddande barriärskikten på hudens yta med sina milda elektriska strömmar. På så sätt underlättar transporten av ingredienser ned till och igenom hudcellerna.

Hur skulle Elektroporation ge stöd till din verksamhet?

En professionell och resultatinriktad hudvårdsbehandling har i princip ett enda syfte.
Den skall administrera aktiva ingredienser till huden som ger huden dom bästa tänkbara förutsättningarna att återställa sig till det bästa den kan bli. Och tillfriskna från konsekvenserna av mindre framgångsrika livsstilar.
Öppnar vi däremot upp vilken professionell tidskrift eller skönhetsinriktad tidning, social media som helst så får vi alltid få läsa rubriker som fokuserar på det senaste, det mest fascinerande och det nyaste mirakel behandlingarna, eller de magiska ingredienser, eller apparaturerna som finns.
Året efter kommer nästa våg av nya revolutionerande erbjudanden.
Allt med fokus att leda duktiga hudterapeuter bort från den plats dom befinner sig på för att köpa nya kostsamma apparaturer, behandlingar, produkter med vad som utlovas vara de absolut senaste ingredienserna.
Med det sagt så finns det givetvis legitima framsteg inom hud vetenskapen i fråga om ingredienser och behandlingar. Det som är olyckligt i det moderna informationsflödet är att det som verkligen fungerar, som har funnits tillgängligt i många år och levererar precis det vad det lovar och förblir effektiva i sitt arbete hamnar i skymundan.
Elektroporation är en etablerad teknologi som till skillnad från många andra trendande behandlingar är förhållandevis billig i inköp, tekniken är överlägsen i fråga om att leverera det som vi är utsatta att göra, d.v.s administrera aktiva ingredienser till huden.
Kombinationen av en högteknologisk hudvårdsprodukt med Elektroporation utmanar och över presterar alla tillgängliga trendiga teknologier som erbjuds på den globala skönhetsmarknaden i dag.
Med behandlingar som dessutom levererar mer än de förväntningar som kunder förväntar sig kommer att bygga din verksamhet vidare med god lönsamhet och mer lojala kunder.

Aftonbladets reporter testar nya heta
metoden som inte gör det minsta ont

Mycket sol och utomhusaktiviteter kan ge en torr och ospänstig
hy. När inte krämer och serum hjälper kan man behöva ta till lite tyngre artilleri.
Mesoduo är en ny behandlingsmetod som just lanserats i Sverige. ( 2020)
– Alla vill ju inte ta till nålen för att uppnå resultat. Då är detta en ofarlig metod att återfukta huden utan injektioner eller konvalescens,

 

Och så blev resultatet:

Resultatet som jag tycker mig kunna se och känna efter  behandlingen är en rejält återfuktad och plumpad hud. Fnaset är borta och smidigheten är tillbaka.
 
Recension av Agneta Elmegård i Aftonbladet skönhet 2020

 

Välj en färdig lösning som du enkelt implementerar i din verksamhet

Väljer du Mimass som din leverantör erbjuder vi en komplett lösning innehållande apparatur med adekvat utbildning tillsammans med de produkter och moment inte bara för att genomföra behandlingen. 
Utan vi ser till helheten och vill att du skall kunna leverera maximala resultat i kombination med produkter som framtids säkrar dina kunders hudhälsa.
 

 

Vill du få mer information och fakta?

Ta kontakt med oss så sänder vi produktinformation och en offert på hur den här investeringen skulle kunna gynna din verksamhet och dina kunders hudhälsa.

Du kan också skicka ett mail direkt till info@mimass.se eller ringa: 08-756 77 13