Visar alla 2 resultat

Hudvårdslösningar baserade på hampfröolja.
Hampaolja är hampa fröets vegetabiliska olja. Det har använts för mat och medicin i Kina i över 3000 år. Oljan
framställs genom att kallpressa hampa fröet, och är en värdefull källa till väsentliga fleromättade fettsyror som
linolensyra (omega-3) och linolsyra (omega-6). Det är faktiskt den enda ätbara oljan som innehåller över 80%
fleromättade essentiella fettsyror. Linolsyra (LA) och linolensyra (LNA) finns i ett förhållande av 3: 1*
Hampfröolja innehåller också en mängd antioxidanter, särskilt polyfenoler som biologiskt aktiva flavonoider
(flavanoner, flavanoler och isoflavoner) och tokoferoler (vitamin E).
Hampaolja innehåller högre mängder av totala fenolföreningar än andra vegetabiliska oljor och visar högre
antioxidant aktiviteter. Dessa föreningar hjälper till att förhindra oxidativa skador orsakade av fria radikaler.
Hampaoljan i produkterna kommer från hampens växtfrön. Frön från hamp-plantan innehåller endast
spårmängder av THC**, CBD eller andra cannabinoider.
Kallpressad hampfröolja har bättre näringsegenskaper än raffinerade oljor. Kallpressade oljor kan behålla högre
nivåer av naturliga antioxidanter (som avlägsnas under raffineringsprocessen) och uppvisar god stabilitet utan
tillsatta syntetiska antioxidanter.
Dessutom innebär kallpressning inget organiskt lösningsmedel, vilket resulterar i en produkt som är fri från
kemiska föroreningar. Kallpressning är enkel, ekologisk och kräver inte mycket energi.
Fettsyror som är kända för att vara väsentliga för människor är alfa-linolensyra (en omega-3-fettsyra) och
linolsyra (en omega-6-fettsyra).
Olika enzymer, desaturaser som förekommer i olika skikt av huden, är involverade i väsentliga
fettsyrormetabolism i epidermis. Dessa processer är viktiga för att upprätthålla hud hemostasen.
Linolsyra (omega 6) är ett viktigt byggstenar för ceramiderna i epidermis. Ceramider är en speciell typ av
lipider, som omfattar 40-50% av lipiderna i stratum corneum (SC). Förekomsten av linolsyra i SC-ceramider är
avgörande för hudens barriärfunktion.
Genom att stödja hudens barriärfunktion reducerar essentiella fettsyror den epidermala vattenförlusten och
ökar hudens fuktnivå.
Anti-aging Omega-3 och omega-6 fettsyror förbättrar hudens fasthet genom att hämma aktiviteten hos
MMP-enzymer. MMP-enzymer bryter ner kollagen och andra dermalmatris komponenter, som stöder hudens
tredimensionella struktur. Omega-3-fettsyror minskar också syntesen av olika föreningar som är involverade i
hudirritation och åldrande.