Tyrosinas hämmande hudvård

Epidermis som är uppbyggt på flera lager. Ett av dessa lager kallas basalskiktet och det är där hudceller formas för att skapa det yttre skiktet i vår hud. I basalskiktet finns en cell som har namnet Melanocyt. En melanocyt är en cell som har grenliknande ben som sträcker sig upp i skikten i huden. Den har en uppgift attt transportera melanosomer som innehåller pigment (melanin) för att ge oss den färg vi har på vår hud vårt  hår och våra ögon.

All människor har ungefär lika många melanocyter, men det är mängden  melanin som produceras som skapar vår hudförg.
För exempel: Någon med ljus hudton har ungefär samma mängd melanocyter som någon med mörkare hud. Men den ljusare huden producerar mindre producerar mindre pigment (melanin) än personen med en mörkare hudton vilket resulterar i en ljusare hudton.

Vad är tyrosinas och varför vill vi kontrollera det?

Vid sidan av melanocyten i basalskiktet finns också ett enzym som kallas tyrosinas. Det är ett enzym som omvandlar en aminosyra som kallas tyrosin som genom att oxidera och skapar pigmentet (melanin). Det här är en helt naturlig process och det är också en försvarsmekanism mot ultravioletta strålar (UV-strålar)

 

Det finns en mängd faktorer som har betydelse i hur våra celler påverkas, UV-strålar är en av de vanligaste. När vi exponeras för  UV-strålar, kommer vår melanocyter att producera en högre mängd pigment (melanin) för att skydda oss från de skadliga UV strålarna. Det här är något som skadar våra celler, i synnerhet om vi blir solbrända. När cellerna har skadats aktiveras  tyrosinasenzymet att skicka en överproduktion med oxidation till tyrosin vilket resulterar i överproduktion av pigment. Det är det vi kallar för hyperpigmentering. Hyperpigmentering kommer i många former, såsom fräknar, postinflammatoriska hyperpigmenteringar, mörka fläckar, åldersfläckar och melasma. Det är en ojämn hudton som vanligen syns som en brun mörkare del på huden.

Vad är en Tyrosinase hämmare och vad gör det?

Vi kan skydda våra celler från att bli skadade och från missfärgade av pigment som resulterar i ojämn hudton med  hjälp av SPF och produkter som innehåller Tyrosinase hämmande ingredienser. Tyrosinashämmare kommer att förhindra enzymet tyrosinas från att producera överoxiderande tyrosin, så det finns ingen överproduktion av pigment i huden. Tyrosinashämmare är inte bara för de som har hyperpigmentering, men också för de som har en frisk, jämn hud. Tyrosinas hämmaren verkar nämligen förebyggande också. 
Du kanske redan har en jämn och fin hudton, då är det viktigt att bibehålla det. Så genom att använda dig av tyrosinas hämmande ingredienser som bidrar till att skydda din hud och förhindra uppkomsten av hyperpigmentering. <Det är inte heller ovanligt att hyperpigmentering förekommer under huden och framträder senare i livet. Det här är något du kan med hjälp av dessa ingredienser förhindra helt och hålet.

Det finns olika typer av tyrosinas hämmare dom är delade i läkemedel eller som naturliga blekmedel. Den vanligaste läkemedelsklassade ingredeinsen är hydrokinon som är en potent ingrediens för att förebygga och korrigera hyperpigmentering.

Sedan finns det naturliga tyrosinashämmare som lakritsrot, askorbinsyra, kojinsyra, arbutin, resveratrol som vanligtvis härrör från en växtkälla eller syntetiskt tillverkad för att minska överproduktionen av melanin i huden.

Tyrosinas hämmare kan effektivt korrigera hyperpigmentering och förhindra att den bildas men för att bibehålla resultatet krävs kontinuerlig användning. Hud har ett inbyggt minne då det en gång blivit skadat så är sannorlikheten att hyperpigmenteringen kommer tillbaka senare. Högst sannolikt om huden lämnas oskyddad. Användning av en tyrosinas hämmande ingredienser i tillägg med effektiva SPF produkter kommer att bidra till att skydda huden från dom här skadorna.

Rekommenderade Tyrosinas hämmande produkter för hemvård

Tyrosinas hämmande produkter för professionella behandlingar