Betydelsen av vitamin A för hudvård

Det är välkänt att vitamin A är den mest efterforskade hudvårdsingrediensen på dagens marknad,
och det finns en god anledning. Din hud BEHÖVER det.
Vitamin A fungerar genom att normalisera hudens funktioner så att den korrigerar ALLA hudtillstånd. Den gör dermis tjockare och stimulerar tillväxt av kollagen, vilket som en synergi bromsar det normala åldrandet av kollagen och elastin.

En hud med höga nivåer av vitamin A kommer att reducera utvecklingen och synliga tecken på åldrande, liksom påverkar många andra vanliga problem som:

  • hjälper till att reducera hudskador som kan leda till cancer.
  • reducera talgproduktion, vilket gör den till framgångsrik akne behandling.
  • reducera ojämn hudtoner och åldersfläckar.
  • påskyndar och stimulerar sårläkning och minskar ärrbildning.
  • förtjockning och reparation av epidermis cellstrukturer, och en  optimering av hudens eget UV -skydd.

Genom att allt ovanstående förbättras ökar hudens fuktnivåer kraftigt både i och runt hudcellerna. Alla celler behöver vitamin A för att fungera korrekt.

Fotoskador börjar ske från omkring 4 års ålder när barn börjar exponeras mer för solljus. Vid 18 års ålder har nära 75% av fotoskadorna som visar sig längre fram i liver redan skett.

Exponering för naturligt och artificiellt ljus tömmer depåerna i huden på vitamin A, vilket innebär att ersätta det som försvinner är helt avgörande för en frisk hud. Andra organ i kroppen absorberar även dom vitamin A som vi får med kost och lämnar mycket lite kvar till det största organet – huden.

När du introducerar vitamin A aktiveras de receptorer på cellväggen som krävs för att cellen skall dra nytta av vitamin A, en nytta som förstärks med tiden när du fortsätter att applicera vitaminer. Ju mer du använder den, desto mer kommer din hud att njuta av den, vilket ger dig bättre kollagenproduktion, lugnar en problematisk hud. För att skapa en motståndskraftig, glödande och ungdomlig hy.

Vill du få mer information om Environ och se om du kvalificerar din verksamhet att bli en Environ Stockist?

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig.

Genom att du skickar in det här formuläret så kommer vi att återkomma till dig med förslag på ett möte. Här ovan kan du välja vilken typ av möte som passar dig bäst.
Finns det nån specifik information som du vill att vi skall känna till så går det bra att dela med sig av det här.