Vi gör dig till en mästare

Mimass  har utbildat i microneedling sedan 2014 och är den ledande svenska agenturen av säker microneedling.
Vi utbildar 100 talet auktoriserade hudterapeuter och legitimerade behandlare årligen.

Microneedling har etablerat sig som en behandlingsform som blivit tillgänglig i så obskyra sammanhang som DIY. Vi ser konsekvenserna av detta och har funnit övergripande behov av att etablera en kvalitetssäkrad och kompetenshöjande utbildning som går förbi det enkla i behandlingsrutiner till att ge djupare kunskaper i hudens fysiologi, uppkomst och säker behandling av specifika indikationer. 

Detta är en nyutvecklad utbildning baserad på publicerad forskning och har som ambition att utveckla dig kunskapsmässigt, inspirationsmässigt och med med målsättningen att göra dig till en mästare i microneedling.

Steg 1

Steg ett kommer att ge dig det mest grundläggande delarna i att behandla främst indikationer med fokus på Anti Age. Du får grundläggande anatomi, behandlings säkerhet, hygien. Utbildningen innehåller grundläggande teori i samt med ökad intensitet på att ge dig den praktiska tryggheten i att genomföra behandlinganra.

Efter utbildningen skall du ha tillräckling kunskap att med trygghet börja genomföra grundläggande anti age behandlingar

Steg 2.

Här kommer du att få en fördjupning i behandlingens fysiologi samt ökad insikt i behandlingsprodukterna från Cliniccare.
Vi berör även fler indikationer där Microneedling erbjuder goda resultat.

För att genomgå det här steget krävs att du arbetar med en komplett behandlingsrutin från Mimass / Cliniccare

Utbildningen är till största del teorietisk
Efter genomgången utbildning har du förståelse och insikt i behandlingar som rör akne ärr, vissa kroppsbehandlingar.

Steg 3.

Här introducerar vi en serie helt nya och mer avancerade kombinationsbehandlingar med inriktning på ärr och pigmenteringar.

Vi fördjupar oss i ärrens uppbyggnad och fysiologi, vi ser mer avancerat på uppkomst och utvekling samt struktur runt pigmenteringar och fotoskador.

Utbildningen är till största del teoretisk. ( med ett demonstrations moment )

Kvalifikation för deltagande i Steg 3: Kravet är att du har under de senaste 6 månaderna genomfört ett minimum på 30 behandlingar.

Ansvariga utbildare

 

Matilda Michols

Auktoriserad hudterapeut med mångårig erfarenhet av Mimass/Cliniccare Microneedling.

Antal genomförda behandlingar: 200 – 300 st

Matilda kommer att finnas med i alla praktiska moment för att ge dig den trygghet och det självförtroende du behöver för att tryggt förmedla den här avancerade behandlingen till dina kunder.

 

Håkan Wahlström

Expert & Utbildningsansvarig
Håkan har utbildat snart 300 hudterapeuter och innehar en avancerad och omfattande kunskap i behandlingen och kommer introducera dig i hela förfarandet med microneedling med fokus på säkerhet och hygien. 

Håkan kommer också att guida dig igenom hudens fysiologi och de mekanismer som aktiveras som följd av microneedling.

Efter genomgången utbildning erhåller du diplom och pin som bevis på din kunskap.

För oss på Mimass är det viktigt att du med rätt fokus och aktiviteter skapar lönsamhet i din behandling. Därför finns ett stöd med utveckling av behandlingsmenyer, aktiviteter för dig när du genomgått en utbildning hos oss.

Är du intresserad och vill bli en av Sveriges bästa microneedling behandlare?
Fyll i formuläret nedan så sänder vi dig vårens, sommarens och höstens utbildningar och priser.