Vad händer när vår hud åldras och vad kan vi göra åt det?

Oavsett om det är rynkor, linjer runt ögonen, linjer på överläppen, tunn hud på kinderna, solfläckar på händerna eller de där käklinjen som börjar hänga nedåt, vi märker alltid dom små förändringarna i vår hud när vi börjar åldras. Och visst! Det är oundvikligt att huden åldras, men hastigheten med vilken det sker kan vi påverka.

Cellernas förnyelsetakt

Detta är din naturliga exfolieringsprocess som ansvarar för att ta bort döda celler för att ge plats åt nya celler som kommer igenom. Föreställ dig en babys hud som är fin, mjuk och fyllig, delvis för att den lätt förnyar sig själv, men så fort vi fyller 25 år börjar allt gå långsammare och kan uppvisa en hud som är lite mer matt och inte riktigt lika smidigt som det en gång var. 

Lösningen

Istället för att söka lösningar med skrubbar eller peelings som i slutändan kan förvärra det underliggande problemet och som ger en kortsiktig lösning, Vårt recept innehåller ingredienser som stimulerar den egna naturliga exfolierings takten och stärker upp hudens grundläggande funktioner

Kollagenproduktionen bromsar upp

Kollagen och Elastin är det som ger din huds studs och fyllighet. Från 30 års ålder producerar du cirka 1% mindre kollagen för varje år som går. Det finns dessutom många olika faktorer som skyndar på detta så som solexponering, rökning, dålig kost och stress för att nämna några.

Lösningen

Vi adderar Peptider, Hyaluronsyra, vitamin A, vitamin C och Professionell Microneedling för att stimulera hudens tillväxtfaktorer och naturliga kollagenproduktion.

Minskade fuktnivåer

Känns huden lite mindre vårdad? Som med många processer med fysiskt åldrande så bromsas det mesta ner, och i synnerhet producerar vi inte så mycket fukt till huden. En nyckelingrediens som huden saknar är hyaluronsyra och när denna är bristfällig känns huden mindre vårdad.

Lösningen

Stimulera den naturliga fukten genom att applicera hyaluronsyra, vitamin A och ta addera även omega fetter som tillskott som även den hjälper till att hålla fukten i huden.

Ojämn hudstruktur

Har du märkt att det bildas mörka fläckar, kanske några trasiga och mer synliga kapillärer eller bara generellt sett ser tonen inte lika jämn ut som den brukade göra?
Detta är ett resultat av exponering för sol/ljus genom åren. Vi gör faktiskt mest skada på vår hud före 20 års ålder. Cellerna blir försvagade och går sönder och tenderar att överproducera pigment vilket gör att huden blir mindre jämn i färgen.

Lösningen

Skydda huden året runt. Se till att du använder din SPF 365 dagar om året. Använd mycket antioxidanter både i din kost som i din hudvård. Vitamin A & C samt hyaluronsyra är perfekt för att korrigera och reparera den ojämna färgen. Boka regelbundna vitaminberikade behandlingar så är det möjligt att rikta in sig även på de djupaste lagren av huden.

Tunnare hud

Huden ser lite tunnare ut eller börjar sagga nedåt?
När vi åldras sker stora hormonella förändringar och huden blir tunnare, vi tappar mängden fett och musklerna minskar vilket leder till att käklinjen saggar, veck och rynkor börjar dyka upp och kalkonhalsen blir mer och mer påtaglig.

Lösningen

Vitamin A, Hyaluronsyra hjälper till att göra huden mer fyllig, addera sedan specifika fokus produkter för att stimulera fettceller och fuktnivåer i huden.

Environ Skincare

Med över 30 år av banbrytande innovationer baserat rakt i genom på vetenskaplig grund, och med priser så som årtiondets medicinska hudvårdsserie revolutionerar Environ världen med sina resultat. Environ bygger sin hudvård på vetenskapen i Vitamin A och är ett professionellt utvecklat behandlingssystem i premium segmentet. Med patient referenser som vittnar om lojalitet i årtionden så vet vi att din verksamhet och dina patienter/kunder kommer blomsta för en lång väg in i framtiden.

Här nedan hittar du vår produktr rekomendation för att startar din resa mot en friskare mer hälsosam hud med mindre rynkor & linjer som besvärar dig.

Hitta en Environ Stockist som kan hjälpa dig!
Cliniccare logotyp

CLINICCARE bygger sin teknologi på de mest avancerade komponenterna som finns tillgängliga i världen idag. Med sin patenterade lågomelkylära hyaluronsyra, småmolekylära peptidteknologi samt genereösa mängder aktiva ingredienser levererar CLINICCARE alltid bra resultat.

Med CLINICCARE följer tydliga protokoll för att nå maximal framgång med alla kunder/patienter.

CLINICCARE är ett hudvårdsprogram som från start är utvecklat att leverera maximala resultat i en professionell miljö.

Hitta en cliniccare salong som kan hjälpa dig

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.