Pigmenterad och hyperpigmenterad hud​

De mörka fläckarna på huden som inte verkar blekna kallas förenklat för pigmentering eller hyperpigmentering. Det är ett av dom mest komplexa hudtillstånd vi har att arbeta med och det ställer krav på behandlaren och på klienten för att vi skall kunna komma till rätta med tillståndet och framtidssäkra att det inte blir ett problem igen.

Därför förekommer pigmentförändringar i huden

Orsakerna till att dom uppstår är flera, men den absolut största orsaken är relationen till sol och UV.

När du går ut så kommer din hud att producera ett ämne som heter melanin som skapar din hudfärg och som har till syfte att “offra” sig för att skydda övriga celler i huden från att skadas av strålning.

Om du exponerar din hud till för mycket UV så blir cellerna i huden så skadade att cellerna som producerar just melanin blir förvirrade och börjar överproducera melanin, något som leder till dom mörka fläckarna.

Å andra sidan så blir dom till mörka fläckar på grund av att huden i övrigt har åldrats och det melanin som produceras har svårt att fördelas ut mellan cellerna med en jämn fördelning.
Det är viktigt att förstå att lösa problemen med en pigmenterad hud omfattar många olika moment då vi som professionella måste beröra flera olika processer i huden som bidrar eller orsakar pigmentering.

Dessutom finns det flera olika typer av pigmenteringar på huden som uppkommer av olika orsaker.

Kloasma/Melasma

Båda dessa typer av pigmentering problem har kopplingar till hormonella förändringar i kroppen och drabbar till majoritet endast kvinnor. Några faktorer som är kända faktorer är Preventivmedel, graviditet och klimakteriet.

Fräknar / Ephilides

Detta är ärftligt och klassas som en pigmentering.
Vanligast är att dom utvecklas efter 12 års åldern. 

Åldersfläckar / Lentigo

Dom här fläckarna lägger vi grunden för i tonåren och tenderar till att dyka upp på händer och i ansikte på senare år.

Postinflammatoriska pigmenteringar

Skador eller trauma som uppstår på huden genom akne, inåtväxande hårstrån, skador som lett till ärr innebär att dom specifika områdena utsätts för mer ljus än vad som är lämpligt leder till det vi kallar för postinflammatoriska pigmenteringar.
 

Lösningen

Pigmenteringar är ett oerhört komplext tillstånd att behandla.

Vi har i dag de verktyg och produkter som krävs för att uppnå exceptionellt fina resultat.
Dock är pigmentering problem ett nära samarbete mellan behandlaren och dig som klient.
Vi har produkter som reparerar och lugnar celler som överproducerar melanin, vi behöver givetvis addera ett skydd på huden mot UV instrålning.

Sedan beroende på omfattningen så adderar vi flera olika professionella behandlingsmoment för att aktivera, stimulera och hämma olika delar i de processerna som orsakar pigmentering.

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.