Rosacea är ett medicinskt tillstånd

De där trasiga kapillärerna, de där rodnande kinderna eller till och med rosacea som blossar upp. Det är verkligen ett knepigt tillstånd att hantera men med rätt behandling kan vi på ett förtjänstfullt sätt ta lite bättre kontroll på utbrotten. Rosacea tenderar att börja se ut som en rodnad hud men kan sedan utvecklas till att bli inflammerad, känslig och till den grad att pustler börjar synas. Rosacea är ett medicinskt tillstånd och även om det inte finns en bekräftad orsak vet vi vad som triggar aktiviteterna, några av de sannolika orsakerna.

Ökad täthet av blodkärl

Det här gör att huden ser mer röd & inflammerad ut, Det gör dessutom huden mer känslig för temperaturväxlingar och UV.

Lösningen

Kroppen behöver mängder med vitaminer och antioxidanter i kombination med lokala insatser för att stärka huden och reducera rodnader och inflammationer.

Brister på fettsyror

Brister på bra essentiella fettsyror kan påverka hudens immunförsvar och barriärfunktion. Något som gör det svårare för huden att bekämpa infektioner.
 

Lösningen

Inflammationshämmande livsmedel som fet fisk, nötter och Omega tillskott Vitamin brister Brister på viktiga vitaminer kan orsaka ökad ljuskänslighet för blodkärl och resultera i en mer reaktiv hud.

Kvalster

Små mikroskopiska demodex kvalster som lever runt hårfolliklarna som kan leda till inflammationer som senare leder till Rosacea.

Triggers

Stress, alkohol, hårda tvålar med höga pH värden, mejeriprodukter, kryddstark mat, miljö och medicinska tillstånd.

Vid sidan av din behandlingsplan så krävs det ett detektivarbete parallellt för att identifiera vilka faktorer som triggar tillståndet. 

Som återförsäljare och partner får du tillgång till:


Kunskap

För att du och din salong ska vara konkurrenskraftiga krävs en partner som håller dig uppdaterad kring de senaste forskningsrönen och de mest effektiva teknologierna. Mimass håller dig up to date!

Utveckling
Skönhetsbranschen utvecklas snabbt, det gäller såväl produkter och teknologier som konsumenternas efterfrågan. Mimass väljer alltid produkter och apparaturer som ligger i framkant.

Kvalitet
För att dina kunder ska uppnå en frisk hud krävs mer än en wow-känsla och ett bra bemötande. Mimass erbjuder dig produkter och behandlingar av absolut högsta standard och kvalité som bidrar till att överraska och överträffa dina kunders förväntningar.

Utbildning
Vi ger dig djup kunskap inom den hudvård och de behandlingar som du investerar i. Både teoretisk och praktisk utbildning är av yttersta vikt för att du ska kunna erbjuda hudvård i världsklass och så snabbt som möjligt öka både din omsättning och lönsamhet. 

Vill du få hela bilden och lära känna en uppskattad leverantör på den svenska marknaden?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med relevant information.

Ange vilket eller vilka områden du är intresserad av att vi kontaktar dig vidare om.