Retinol Renewal Cream – CLINICCAREs Banbrytande Innovation 2023: Inkapslad Retinol

CLINICCARE, en ledare inom den kosmetiska hudvårdsindustrin, presenterar stolt sin senaste hudvårdsinnovation – Retinol Renewal Cream. Denna nyskapande produkt representerar en betydande innovation inom hudvårdsteknologin, speciellt genom sin användning av inkapslad retinol, en teknik som sätter en ny standard för anti-aging produkter.

”Genom att införa inkapslad retinol i vår nya Retinol Renewal Cream, har vi löst många av de utmaningar som traditionellt förknippas med retinolbaserade produkter,” förklarar Joa Duvgard, grundare och ansvarig för utveckling på CLINICCARE. ”Den här avancerade tekniken gör det möjligt för retinol att frigöras gradvis och långt mer kontrollerat, vilket minskar riskerna för retionida reaktioner som ofta kan upplevas med högkoncentrerad retinol.”

Transparens och Tillit: CLINICCAREs Åtagande för Ärlig Kommunikation om Retinol Dosering

I en bransch där tydlighet och ärlighet är avgörande, sätter CLINICCARE en ny standard med sin öppna kommunikation om retinoldoseringen i Retinol Renewal Cream. Vi förstår att våra kunder värdesätter transparens, speciellt när det gäller ingredienser som kan påverka deras hudhälsa.

Exakt Dosering: Med en preciserad dos på 5mg/ml Retinol och en exceptionell kvalitet på 16665 IU/ml, erbjuder CLINICCARE inte bara en kraftfull produkt, utan också en som är tydlig med dess innehåll och styrka. Den här öppenheten ger våra kunder förtroende och trygghet i att de använder en produkt där varje aspekt, från effektivitet till säkerhet, har beaktats med största omsorg.

Förståelse för Kundens Behov: Genom att vara transparenta med doseringen, understryker CLINICCARE sitt åtagande för att tillgodose kundernas behov och önskemål. Vi tror på att utrusta våra kunder med all nödvändig information, så att de kan göra välgrundade beslut om sin hudvård.

Nyckelfunktioner med Retinol Renewal Cream 50ml:

 • Högkoncentrerad och Stabiliserad Retinol: Med en koncentration på 5mg/ml och kvalitet på 16665 IU/ml, levererar denna kräm kraftfulla anti-aging fördelar.
 • kapslad Retinol Teknik: Tillåter en kontrollerad frisättning av retinol, vilket minskar hudirritation och ökar produktens effektivitet.
 • Dag och Natt Användning: Unik formulering som är säker och effektiv att använda både morgon och kväll.
 • Naturliga Extrakt: Berikad med Centella Asiatica, kamomill och andra lugnande ingredienser.

Innovativ Inkapslad Retinolteknik: En av de mest framträdande aspekterna av Retinol Renewal Cream är dess användning av avancerad inkapslad retinolteknik. Den här något banbrytande metoden innebär att retinolmolekylerna är omslutna i mikroskopiska kapslar, vilket ger flera avgörande fördelar jämfört med traditionell retinol.

Kontrollerad Frisättning:
Inkapslingen möjliggör en mer kontrollerad och gradvis frisättning av retinol i huden. Detta minimerar vanliga biverkningar som rodnad och irritation, vilket gör produkten lämplig för alla hudtyper, inklusive de mest känsliga. Det gör också att produkten kan användas med förtroende under både dag- och nattetid, en flexibilitet som sällan ses i traditionella retinolformuleringar.

Förstärkt Stabilitet och Effektivitet: En annan viktig fördel med inkapslad retinol är hur den uppnår förbättrade stabilitet. Retinol är känslig för nedbrytning när den exponeras för luft och ljus, men inkapslingen skyddar den aktiva ingrediensen och säkerställer att effektiviteten bibehålls från första till sista användning. Detta innebär att kunderna kan lita på att de får maximalt värde och resultat från varje applicering.

Användning av Högdoserad Retinol Dag och Natt

Bakgrund: Retinol, en av de mest effektiva anti-aging ingredienserna, är känt för sin förmåga att påskynda hudens cellförnyelse och minska tecken på åldrande. Traditionellt har högkoncentrerad retinol, som den i våra produkter med 5mg/ml och kvaliteten 16665 IU/ml, varit rekommenderad för nattbruk på grund av dess känslighet för UV-ljus och potentiell hudirritation.

Retinol Renewal Cream

Nyckelfaktorer som Gör Vår Produkt Unik för Dag- och Nattbruk:

 1. Inkapslad Retinol: Genom att inkapsla retinolmolekylerna skyddar vi dem från yttre faktorer som ljus och luft. Den här tekniken säkerställer att retinol frigörs gradvis, vilket minskar risken för irritation och gör produkten lämplig för användning både dag och natt.
 2. Stabiliserad Formulering: Vår högkvalitativa formulering är designad för att vara extra stabil. Detta innebär att retinolen inte bryts ner så lätt av ljus och luft, vilket är en vanlig begränsning hos traditionella retinolprodukter. Denna stabilitet gör att produkten kan användas under dagtid utan att förlora sin effektivitet.
 3. Kombinerad med Skyddande Ingredienser: För att motverka retinolens känslighet för UV-strålar, har vi kombinerat den med ingredienser som fungerar som antioxidanter och lugnande agenter. Dessa ingredienser hjälper till att skydda huden från solens skadliga effekter och ger extra skydd när produkten används under dagtid.
 4. Rik på Antioxidanter: Den höga koncentrationen av retinol kombinerad med en kraftfull dos av antioxidanter bidrar till att förbättra hudens försvar mot miljömässig stress och fotoläldrande, vilket gör den idealisk för dagtidsanvändning.

Genom att utnyttja avancerade formuleringar och inkapslingstekniker har vi kunnat skapa en retinolprodukt som är effektiv, stabil och tillräckligt mild för att användas säkert både dag och natt. Detta ger våra kunder flexibiliteten att integrera denna kraftfulla anti-aging ingrediens i sin dagliga hudvårdsrutin, vilket maximerar de föryngrande fördelarna.

Huvudingredienser:

 1. Squalane (100%): Squalane är en högkvalitativ, stabiliserad form av squalen, en naturlig förening som finns i människans hud. Det är en utmärkt fuktighetsgivare och hjälper till att återställa hudens lipidbarriär. Det är icke-komedogent, vilket innebär att det inte täpper till porerna, och ger en lätt, silkeslen känsla utan att kännas fet.
 2. Portulaca Oleracea Extract: Känd som pusselört, är denna växt rik på omega-3 fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Det har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och är effektivt för att lugna känslig och irriterad hud.
 3. Retinol (inkapslad): Inkapslad retinol levererar detta potent vitamin A-derivat på ett mer kontrollerat och stabiliserat sätt. Retinol stimulerar cellförnyelse och kollagensyntes, vilket minskar synligheten av fina linjer och rynkor och förbättrar hudens textur och ton.
 4. Dipotassium Glycyrrhizinate: Ett derivat av lakritsrot, det har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Det hjälper till att minska rodnad och irritation i huden och är effektivt för att behandla känslig hud.
 5. Centella Asiatica Extract: Även känd som Tigergräs, är känd för sina läkande, mjukgörande och anti-aging egenskaper. Det främjar kollagenproduktion och är effektivt för att förbättra hudens fasthet och elasticitet.
 6. Chamomilla Recutita Flower Extract: Kamomill är känt för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Det är idealiskt för att lugna irriterad hud och hjälper till att minska rodnad och irritation.
 7. Glycyrrhiza Glabra Root Extract: Ett annat lakritsrotsextrakt som är rikt på antioxidanter. Det har hudljusande egenskaper och hjälper till att minska hyperpigmentering.
 8. Polygonum Cuspidatum Root Extract: Känd som japansk duväxtrötter, är det rikt på resveratrol, en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot miljöskador och främjar hudens hälsa.
 9. Rosemary Leaf Extract: Rosmarin har naturligt antiseptiska egenskaper och är rik på antioxidanter. Det hjälper till att skydda huden mot skador från fria radikaler och förbättrar hudens fasthet och elasticitet.
 10. Magnolia Kobus Bark Extract: Denna extrakt har antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. Det är effektivt för att lugna huden och skydda den från oxidativ stress.
 11. Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract: Grapefruktextrakt är rikt på vitamin C och antioxidanter. Det har hudljusande egenskaper och hjälper till att jämna ut hudtonen.
 12. Thujopsis Dolabrata Branch Extract: Denna växtextrakt har antiseptiska och lugnande egenskaper och är effektivt för att skydda huden mot bakteriella infektioner.
 13. Camellia Sinensis Leaf Extract: Känt som grönt te-extrakt, är det rikt på antioxidanter som EGCG, som skyddar huden från miljöskador och hjälper till att minska tecken på åldrande.
 14. Tocopheryl Acetate: En stabil form av vitamin E, en kraftfull antioxidant som skyddar huden från skador orsakade av fria radikaler och UV-strålar. Det hjälper också till att bevara hudens fukt och har antiinflammatoriska egenskaper.

Vetenskapliga Referenser:

 1. Retinoids in the treatment of skin aging: an overview of clinical efficacy and safety. Siddharth Mukherjee,1 Abhijit Date,2 Vandana Patravale,3 Hans Christian Korting,4 Alexander Roeder,4 and Günther Weindl5
 2. Evaluation of the antioxidative capability of commonly used antioxidants in dermocosmetics by in vivo detection of protein carbonylation in human stratum corneum. J Photochem Photobiol B. (2012) Tsai FJ, et. al.
 3. Rosmarinus officinalis and Skin: Antioxidant Activity and Possible Therapeutical Role in Cutaneous Diseases. Federica Li Pomi,1,† Vincenzo Papa,2,† Francesco Borgia,1,* Mario Vaccaro,1 Alessandro Allegra,3 Nicola Cicero,4,‡ and Sebastiano Gangemi2,‡ Superior Efficacy of an Herbal-based Cosmeceutical Compared With Common Prescription and Cosmetic Antiaging Therapies. Carl R Thornfeldt, Ronald L Rizer. J Drugs Dermatol. 2016 Feb;15(2):218-23.
 4. Bioactive compounds from natural resources against skin aging. Pulok K. Mukherjeea,∗, Niladri Maitya, Neelesh K. Nemaa, Birendra K. Sarkarb. a School of Natural Product Studies, Department of Pharmaceutical Technology, Jadavpur University, Kolkata 700032, India