Från Produktcentrisk till Kundcentrisk: Sätt dina kunder i Centrum med Vetenskapligt Förankrad Hudvård

I dagens konkurrensutsatta hudvårdsbransch kan det vara frestande att fokusera på att marknadsföra den senaste ”mirakelprodukten” eller trendiga behandlingen. Men för att verkligen göra en skillnad i dina kunders liv och bygga långsiktiga relationer, är det dags att tänka om. I denna bloggpost kommer vi att resonera lite om hur du kan göra övergången från en produktcentrisk till en kundcentrisk hudvårdsmodell och varför det är det rätta långsiktiga alternativet för en verksamhet.

Varför Kundcentrisk Hudvård?

I en produktcentrisk modell ligger fokus ofta på att sälja en specifik produkt eller tjänst, vilket ofta leder till en ständigt jakt på nyheter för att behålla sina kunder. Medan i en kundcentrisk modell, ligger allt fokus på att förstå och uppfylla kundens unika behov och önskemål. Det innebär en djupare analys av hudens tillstånd, livsstil och eventuella medicinska faktorer som kan påverka behandlingsresultatet.

Verktygslådan för Kundcentrisk Hudvård

För att verkligen kunna erbjuda en kundcentrisk hudvård behöver du en mångsidig verktygslåda av behandlingsalternativ. Det inkluderar:

  • Hemvårdsprodukter: Grundläggande produkter som är anpassade till kundens hudtyp och eventuella hudproblem. Där du som terapeut lyfter dig bort från produkter som är utvecklade med kommersiell försiktighet att passa alla.

  • Professionella Behandlingar: Specialbehandlingar som fokus & basbehandlingar, microneedling och i specifika fall peelingar som kan utföras av kvalificerade hudterapeuter.

  • Avancerade Estetiska Ingrepp: För de mest komplexa eller svårbehandlade hudproblemen kan avancerade estetiska ingrepp som laserbehandlingar eller injektioner vara nödvändiga.

Det är viktigt att dessa produkter och behandlingar har en vetenskaplig grund och är anpassade till hudens biologi och cellernas verkliga behov.

Omställning i Marknadsföring

Om du tidigare har fokuserat på att marknadsföra produkter, kommer du också att behöva göra en omställning i din marknadsföringsstrategi. Detta inkluderar att förstå din målgrupp på ett djupare plan och att uppdatera din kommunikationsstrategi för att inkludera mer utbildning och information.

Nästa Steg och Handlingsplan

För att framgångsrikt göra övergången till en kundcentrisk modell, rekommenderar vi en handlingsplan som inkluderar utbildning av personal, genomförande av vetenskapligt stödda hudanalyser och konsultationer, samt kontinuerlig uppföljning och justering av behandlingsplaner.

Hur Mimass Kan Hjälpa Dig

Som en ledande distributör inom hudvård, är Mimass här för att hjälpa dig att ta det här viktiga steget. Vi erbjuder inte bara en rad vetenskapligt förankrade produkter och behandlingar, utan vi stödjer också våra partners med utbildning och resurser för att framgångsrikt göra övergången till en kundcentrisk modell.

Är du redo att ta din hudvårdssalong till en ny nivå? Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet till en  mer kundcentriskt intriktning.

Läs mer om vår story till varför vi finns till -->
Läs mer om våra 3 värdepelare -->

Är du intresserad av att utforska dina möjligheter med ett samarbete med Mimass AB och de varumärken vi erbjuder?

Fyll i formuläret här nedan så kommer vi att kontakta dig snarast

Berätta gärna om det är något ytterligare som kan vara av vikt för oss att känna till.