6 av 10 kvinnor söker inte professionella råd vid hudproblem som uppstår vid klimakteriet

PRESSMEDDELANDE Sverige, september 2023

Inför Världsklimakteriets dag den 18 oktober 2023 har forskning utförd av det globala varumärket Professional Skincare, Environ, funnit att trots att de upplever betydande förändringar i huden under klimakteriet, har 66 % av kvinnorna inte sökt professionell hudvårdsrådgivning eller behandlingar för att hjälpa till med hudproblem.

Med antalet kvinnor i klimakteriet runt om i världen som uppskattas till 1,1 miljarder år 2025, genomfördes Environs konsumentstudie för att samla in insikter som skulle göra det möjligt för varumärket att ge ett meningsfullt bidrag till att stödja kvinnor i deras välbefinnande och främja åldersinkluderande skönhet. En grupp på över 800 kvinnliga svarande i åldrarna 45 och 59 år, undersöktes för att avslöja de mänskliga sanningarna bakom klimakteriets fysiska effekter på huden. Resultaten avslöjade mycket om viktiga hudvårdsproblem och att kvinnor som upplever detta anmärkningsvärda skede i livet fortsätter att bära bördan av samhällelig stigmatisering och felkommunikation. Dessutom är klimakteriet något som i tysthet utsätts för ensamt eller övermedicinerat och hanteras helt enkelt med hormonersättningsterapi.

 

Den globalt hyllade plastikkirurgen och Environgrundaren Dr Des Fernandes tror att många kvinnor inte inser värdet av hudvårdspersonal och deras stöd för att hantera klimakteriets hudproblem. Kosmetika kan inte fånga upp eller vända inneboende åldrande. Det bästa alternativet är att se till att hudcellerna är som bäst när klimakteriet når, och detta kan uppnås med kosmetisk hudvårdsvetenskap.

”Hudvårdspersonal är de högt kvalificerade hjärnorna bakom vetenskapen om hud och skönhet. De kan hjälpa en hel del genom att ge personliga expertrekommendationer om hudvård för hemmet och professionella behandlingar som kan göra verkliga förbättringar till följd av förlust av kollagen, hyaluronsyra och återfuktning. Klimakteriet är lika individuellt som en persons egen genetik när det kommer till symtom och effekter på huden, vilket gör personlig rådgivning ännu viktigare”, säger Dr Fernandes.

Hudceller är kända för att ha receptorer för östrogen, progesteron och andra hormoner, vilket är en indikation på den avgörande roll dessa spelar för hudens sunda funktion. Det är den snabba nedgången av dessa hormoner som resulterar i att hormonreceptorsystemen i huden stängs av, vilket i slutändan leder till de ”förändringar” som kvinnor upplever före, under och efter klimakteriet.

Hudvårdsinsikter i klimakteriet

På frågan om vilka de mest synliga effekterna av perimenopaus eller klimakteriet är på huden, uppgav 51 % av de tillfrågade torr, kliande hud och över 34 % nämnde rynkor, slapphet och förlust av volym. En av fem tillfrågade drabbades av akneutbrott.

 

Huden är känd för att förlora upp till 30% av sitt kollagen under de första 5 åren av klimakteriet.

De relativa uttrycksnivåerna av östrogen och progesteron börjar sjunka från de perimenopausala åren och framåt när kvinnor går in i ett tillstånd med övervägande brist. När östrogenhormonerna minskar minskar kollagenproduktionen och fuktkomponenterna i hudbarriärfunktionen försämras.

Dr Fernandes säger, ” Östrogen spelar en roll för att stimulera produktionen av kollagen och glykosaminoglykaner som hyaluronsyra. Nedgången av progesteron bidrar till bristen på hudens naturliga oljor och tillsammans gör dessa komprometterade fuktkomponenter huden mottaglig för transepidermal vattenförlust.”

Vitamin A är den mest kraftfulla promotorn av kollagen och naturliga fuktgivande faktorer.

 Som pionjär och ledande specialist inom vitamin A-hudvetenskap, hävdar Dr Fernandes att den aktuella påfyllningen av vitamin A och antioxidanter är den mest effektiva utgångspunkten för kvinnor som upplever effekterna av klimakteriet på sin hud.

”Utan tvekan är det viktigaste näringsämnet för vacker hud före, under och efter klimakteriet vitamin A. Detta väsentliga hudnäringsämne kontrollerar den normaliserade aktiviteten av hudceller genom dess effekter på cellulärt DNA, det främjar en sund metabolism och differentiering av hudceller , och det är också den mest kraftfulla promotorn för hudens naturliga fuktgivande faktorer, säger Dr Fernandes

Hudens utseende bidrar avsevärt till ett självförtroende hos kvinnor i klimakteriet.

Den kanske mest känslomässiga undersökningsinsikten från Environ Consumer Study är att när de tillfrågades om hur de tillfrågade kände om effekterna av klimakteriet på huden, nämnde endast 13 % en viss acceptans. Den överväldigande majoriteten av gruppen använde deskriptorer som t.ex ’ledsen’, ’hemsk’, ’generad’ och frustrerad. Vissa kvinnor nämnde till och med att de kände ett behov av att ”dölja upp” och att deras hud fick dem att känna sig ”oattraktiva” och ”deprimerade”.

”Klimakteriet är oundvikligt för alla kvinnor. Det är en fas under vilken kvinnor upplever betydande fysiska, psykologiska och estetiska förändringar, tillsammans med de associerade stressfaktorerna, som kan ha en djupgående inverkan på deras övergripande välbefinnande, säger Dr Fernandes.

 

Som ett erkännande av World Menopause Awareness Month kommer Environ att fokusera ansträngningar på att öka medvetenheten om effekterna av klimakteriet på huden genom pedagogisk och inspirerande kommunikation. Kampanjen syftar till att sprida relevant och meningsfull information som kombinerar verkliga insikter från Environ Consumer Study med intervjuer med Dr Fernandes om breda hudvårdsämnen, såväl som praktiska vetenskapligt stödda lösningar som Professional Skincare kan erbjuda.

Kampanjen släpps den 2 oktober 2023 .

 

OM ENVIRON

Environ Skin Care är ett globalt erkänt och älskat professionellt hudvårdsmärke som bygger på vetenskap, skönhet och vård. Sedan 1990 har Environ använt vetenskapen om skönhet för att förändra hur världen ser på hudvård. Introduktionen av vitamin A i hudvårdsformuleringar var en banbrytande utveckling, som först framgångsrikt inkluderades i kosmetiska produkter av den främsta plastikkirurgen, hudvårdspionjären och Environ-grundaren Dr Des Fernandes. Hans syster, Val Carstens, Environs ordförande, har byggt varumärket från en dröm till en global framgång. Idag har varumärket över 140 produkter i mer än 70 länder.

Environ har mottagit över 100 internationella utmärkelser som har uppmärksammat varumärket för sina enastående produkter, och senast röstades de fram till Top Medical Skincare Line of the Year i de mycket vördade Aesthetic Everything® Aesthetic and Cosmetic Medicine Awards. Environ gynnas av internationella hudvårdsterapeuter, det medicinska brödraskapet, skönhetsredaktörer, estetiker och filmstjärnor.

Är du redo att utforska vad framtiden kan hålla för dig och din verksamhet? Hos Mimass AB tror vi på att öppna dörrar till nya möjligheter och skapa framgång tillsammans. Vi bjuder in dig till ett förutsättningslöst möte där vi tillsammans kan utforska potentialen i ett partnerskap och vad det kan innebära för din framtid.

Det här mötet är din chans att ställa frågor, dela dina visioner och lära känna oss bättre. Vi är här för att lyssna, förstå och diskutera hur vi kan stödja dig i att nå dina mål och drömmar. Oavsett om du är i början av din resa eller redo att ta din verksamhet till nästa nivå, är vi entusiastiska över att utforska hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa en gemensam framgångsrik framtid.

Låt oss ta det första steget tillsammans. Kontakta oss idag för att boka in ditt möte. Framtiden väntar, och den är fylld med obegränsade möjligheter.

Fyll i formuläret här nedan så kommer vi att kontakta dig snarast

Berätta gärna om det är något ytterligare som kan vara av vikt för oss att känna till.