CLINICCARE Lanserar Premium Time Reverse Face Mask – En Hudvårdsrevolution för Hemmabruk

CLINICCARE, en ledande aktör inom professionell hudvård, presenterar stolt sin senaste innovation – Premium Time Reverse Face Mask. Den här avancerade hydrogel-ansiktsmasken är fylld med en högkoncentrerad formel av hyaluronsyra, vitaminer, aminosyror och mineraler, en formula som ger en omedelbar naturlig hudföryngring.

Köping – Sverige 2023-11-19

Ett Nyskapande Tillskott i PREMIUM TIME REVERSE Serien

Med stolthet introducerar CLINICCARE sitt senaste genombrott inom hudvård – Premium Time Reverse Face Mask. Den här masken är den nyaste innovationen i vår framstående PREMIUM TIME REVERSE linje, vars produkter är skräddarsydda för att ge exceptionella resultat för hud som har passerat 40-årsstrecket.
Målgrupp är de som önskar att inte bara förbättra hudens visuella tillstånd utan också att ”vrida tillbaka tiden” och återställa hudens ungdomliga vitalitet.

I utvecklingen av den här linjen har inga kostnader sparats för att säkerställa att varje produkt är berikad med de mest effektiva ingredienserna som vetenskapen har att erbjuda. Vi är dedikerade till att ge våra kunder produkter som inte bara möter utan överträffar deras förväntningar, och Premium Time Reverse Face Mask är inget undantag. Den är sammansatt med en unik blandning av aktiva komponenter, noggrant valda för deras bevisade effektivitet i att förbättra hudens skick och ge ett synligt yngre utseende.

Genom att välja Premium Time Reverse Face Mask, väljer våra kunder inte bara en produkt, de väljer en investering i deras huds framtid. Det är den här omsorg en och uppmärksamhet på detaljer som förklarar varför CLINICCARE är synonymt med innovation och kvalitet inom hudvård.

Exceptionellt Värde: Premium Time Reverse Face Mask Varje förpackning av CLINICCARE Premium Time Reverse Face Mask innehåller 3 x 25 ml hydrogel-ansiktsmasker, vilket ger konsumenterna en generös mängd produkt för att uppleva fullständiga fördelar av behandlingen.

För 799 kr får konsumenten tre högkvalitativa ansiktsmasker, kombinerat med möjligheten att njuta av en professionell hudvårdsupplevelse i bekvämligheten av deras eget hem. Denna prisstruktur är utformad för att spegla CLINICCAREs åtagande att erbjuda exceptionellt värde och kvalitet till sina kunder.

Ett Åtagande för Hållbarhet och Kvalitet Alla produkter från CLINICCARE är utvecklade för att vara dermatologiskt säkra, med en ambition att vara så klimatneutrala som möjligt. Produkterna är veganska, och alla förpackningar är återvinningsbara, vilket understryker företagets engagemang för miljön.

Innovation Genom Avancerade Ingredienser Huvudingredienserna i masken inkluderar Hyaluronsyra (LMWHA) för minskade rynkor och förbättrad hudelasticitet, Glycerin som stärker hudbarriären, och AQUACACTEEN som lugnar irriterad hud och ger utmärkt återfuktning. Dessutom innehåller masken SYMGLUCAN för att minska tecken på åldrande och TRIPEPTIDE-5 för att öka hudens fasthet plus mängder med fler aktiva ingredienser. 

Huvudsakliga aktiva ingredienser:

Hyaluronsyra (LMWHA):
Minskade rynkor och förbättrad hudens elasticitet. Förbättrad hydrering och minskad transepidermal vattenförlust (TEWL). Ökad kollagenproduktion. Minskad inflammation. Förbättrad sårläkning.

Glycerin:
Gynnar hudbarriären genom att dra vatten från luften för att hålla huden återfuktad och minimera förlust av fukt. Glycerin kan sitta kvar i huden ett tag, vilket hjälper huden att behålla fukt även när den utsätts för skadliga miljöpåverkande faktorer som föroreningar.

Hydroxiacetofenon:
lindrar smärta och irritation på huden genom att hämma enzymet COX-2, som ansvarar för syntesen av prostaglandiner under inflammation.

Amorphophallus Konjac-rotextrakt:
För en mängd olika hudåkommor, inklusive rynkor och fina linjer, förlust av hudton och hyperpigmentering, genom hämning av enzymer, inklusive men inte begränsat till kollagenas, elastas och tyrosinas.

AQUACACTEEN:
Ett ultraraffinerat elixir från organisk kaktus (Opuntia ficus-indica). Denna produkt blockerar frisättningen av stressmarkörer från sensoriska nervceller i huden och lugnar irriterad hud. Den har också utmärkta återfuktande egenskaper på grund av dess höga innehåll av vattenbindande föreningar.
Karragenan: Den fyller på huden med mineraler och vitaminer, den fungerar också som antioxidant. Kolhydratinnehållet i karragenan drar åt sig fukt och gör det tillgängligt för huden.

AQUAXYL:
erbjuder 3D-hydratiserings-hydrakonceptet för cirkulation av fukt genom alla hudlager och förstärkning av hyaluronsyra. Hudbarriären förstärks på 24 timmar genom att begränsa vattenförlusten. Resultatet är mjukare och slätare hud på 28 dagar med normal avskalning och utjämning av fina linjer.

HYDROSOFT:
Den återfuktar och föryngrar huden och förbättrar hudens elasticitet och cellförnyelse.

SYMGLUCAN:
Hjälper till att minska synliga tecken på åldrande. Den ger omedelbar komfort och fukt som förbättrar hudens fasthet och elasticitet samt skyddar hudcellerna mot UV-strålning. Det stimulerar också fibroblasttillväxt och kollagensyntes.

TRIPEPTIDE-5:
Har en synlig inverkan på hudens fasthet och hjälper även till att jämna ut fina linjer och rynkor, inklusive djupa rynkor.

CODIAVELANE:
Ger omedelbar och långvarig och djupgående återfuktning som håller huden återfuktad och smidig. Omstrukturering av den kutana mikroreliefen. Ökar hudens hygroskopicitet och vattenpenetration. Stärker hudbarriären.

Cyklodextrin:
Hjälper till att hålla huden mjuk och slät och ger en synlig lyfteffekt. På grund av sin unika cylindriskt formade molekylstruktur kan den bilda komplex med hydrofoba (vattenavstötande) ingredienser så att den kan hjälpa till att skydda och förlänga livslängden för känsliga oljelösliga aktiva ämnen.

______________________________________________________________

Prover Tillgängliga för Journalister och Influencers För journalister och influencers som är intresserade av att prova Premium Time Reverse Face Mask, vänligen skicka dina kontaktuppgifter till Mimass AB för pressprover på e-postadress: cliniccare@mimass.se

Kontaktinformation
För ytterligare information,
Håkan Wahlström
Tel: 08 – 756 77 13
mail: hakan@mimass.se

 

Cliniccare logotyp

OM CLINICCARE

CLINICCARE är ett svenskt varumärke som specialiserat på högkvalitativa, professionella hudvårdsprodukter. Med en stark betoning på forskning och utveckling erbjuder CLINICCARE lösningar som kombinerar det senaste inom vetenskaplig innovation med hållbarhet och miljöhänsyn. Företaget är känt för sin expertis inom hudvård och sitt engagemang för att skapa produkter som inte bara förbättrar hudens utseende utan också dess hälsa. Varje produkt i deras sortiment är utformad för att uppfylla de högsta standarderna för effektivitet och säkerhet.

CLINICCARE strävar efter att ständigt ligga i framkant när det gäller utvecklingen av hudvårdsprodukter, genom att använda vetenskapligt beprövade ingredienser och avancerade formuleringar. Deras ambition är att vara så klimatneutrala som möjligt, vilket speglas i deras produkter som är veganska och förpackningar som är återvinningsbara. Denna kombination av innovation, kvalitet och hållbarhet har gjort CLINICCARE till ett av de mest respekterade varumärkena inom professionell hudvård, både i Sverige och internationellt.

Genom att ständigt söka efter nya sätt att förbättra och utveckla sina produkter, säkerställer CLINICCARE att de kan erbjuda det allra bästa inom hudvård för både professionella användare och konsumenter. Med Premium Time Reverse Face Mask fortsätter de att visa sin förmåga att leverera högkvalitativa produkter som möter dagens krav på effektivitet och hållbarhet.

Läs mer om CLINICCARE här CLINICCARE för dig som är proffs

OM MIMASS

Mimass AB, grundat 2012, har etablerat sig som en framstående aktör inom skönhetsbranschen med en ambition om att leverera högkvalitativa hudvårdsprodukter och behandlingsapparaturer. Kända för sitt kompetensfokus, har Mimass AB gjort sig ett namn genom att erbjuda professionella hudvårdsprodukter och apparaturer till den professionella marknaden i Sverige.

Genom att förlita sig på vetenskapliga rön och hålla en strikt vetenskaplig approach i allt de erbjuder, har Mimass AB vunnit förtroendet hos Sveriges professionella hudvårdssamfund. Företagets framgång grundar sig i de starka relationer de har byggt med Sveriges professionella community som levererar behandlingar och produkter till svenska konsumenter.

Med en vision om att vara en av de ledande leverantörerna av professionell hudvård i Sverige, fortsätter Mimass AB att bana väg för innovation och kvalitet inom branschen. Företagets engagemang för vetenskapligt underbyggda produkter och dess passion för att förse marknaden med de bästa lösningarna har varit nyckeln till dess framgång och fortsatta tillväxt.

Vetenskapliga preferenser för produktens effektivitet:

  1. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1; 4(3): 253–258. doi: 10.4161/derm.21923. Eleni Papakonstantinou, Michael Roth, George Karakiulakis.
  2. Type VI collagen microfibrils: evidence for a structural association with hyaluronan. J Cell Biol. 1992;118:979-90. Kielty CM, Whittaker SP, Grant ME, Shuttleworth CA.
  3. Carrageenan hydrogel as a scaffold for skin-derived multipotent stromal cells delivery. Michele Patricia Rode 1 , Addeli Bez Batti Angulski 1 , Felipe Azevedo Gomes 1 , Maiara Marques da Silva 1.
  4.  Effect of Konjac Glucomannan (KGM) on the Reconstitution of the Dermal Environment against UVB-Induced Condition. by Kyung Ho Choi, 1,†, Sung Tae Kim, 2,3,† [ORCID] , Bum Ho Bin, 1,* [ORCID] and Phil June Park.
  5. Evaluation of the antioxidative capability of commonly used antioxidants in dermocosmetics by in vivo detection of protein carbonylation in human stratum corneum. J Photochem Photobiol B. (2012) Tsai FJ, et. al.
  6. Anti-Inflammatory Activity of 3, 5-Diprenyl-4-hydroxyacetophenone Isolated from Ageratina pazcuarensis. Sarai Rojas-Jiménez, Conceptualization, Methodology, Investigation, Resources, Writing – original draft,1 María Salud Pérez-Gutiérrez,
  7. Superior Efficacy of an Herbal-based Cosmeceutical Compared With Common Prescription and Cosmetic Antiaging Therapies. Carl R Thornfeldt, Ronald L Rizer. J Drugs Dermatol. 2016 Feb;15(2):218-23.
  8. Bioactive compounds from natural resources against skin aging. Pulok K. Mukherjeea,∗, Niladri Maitya, Neelesh K. Nemaa, Birendra K. Sarkarb. a School of Natural Product Studies, Department of Pharmaceutical Technology, Jadavpur University, Kolkata 700032, India
  9. Usage of Synthetic Peptides in Cosmetics for Sensitive Skin. Diana I. S. P. Resende,1,2,† Marta Salvador Ferreira,3,4,† José Manuel Sousa-Lobo,3,4 Emília Sousa,1,2,*

PRODUKTBILDER