En av de mest populära och efterfrågade behandlingarna i Sverige.

Microneedling ™ har på kort tid seglat upp till att bli en av de mest efterfrågade behandlingsrutinerna i hela skönhets Sverige.
Redan 2014 när Mimass övertog agenturen så arbetade vi med rollers så insåg vi att Microneedling skulle bli en succé på den svenska marknaden.

De huvudsakliga skälen till detta är.

 1. Behandlingen ger alltid resultat
 2. Kunden kan återgå till sin vardag omedelbart efter behandlingen utan någon större restriktion i sin vardag.
 3. Rätt genomfört är det en väldigt säker behandling.
 4. Den förhållandevis låga startkostnaden för att komma igång med Microneedling ™ gör behandlingen lättillgänglig för många salonger vilket ökar spridningen.

När vi redan 2014 såg vilka resultat behandlingen erbjöd så beslutade sig Mimass för att bli marknadsledande i Sverige  inom området. 
Vi har sedan starten utbildat ca 350 – 400 hudterapeuter i vår behandlingsrutin, och efterfrågan på utbildningar ökar kontinuerligt.

Behandlingsrutinen har funnits så kvalitativ att även en av Sveriges mest anrika utbildningsinstitut har beslutat sig för att addera Mimass Microneedling ™ som ett standardiserat moment i läroplanen för framtidens diplomerade hudterapeuter.

På den är sidan har vi en avsikt att ge dig grundläggande kunskaper i behandlingen, och ge dig köpråd som kan hjälpa dig att bli en av de mest konkurrenskraftiga behandlarna på den svenska marknaden.

Så varmt välkommen och håll till godo!

3 definitioner av Needling

Microneedling eller Collagen INduction Theraphy (CIT) innebär att man sticker många små hål i huden med smala nålar för att starta upp hudens egna reparationsprocesser. 

Denna behandling skall inte förväxlas med rollers som används i hemvård för att öka effektiviteten av topiskt applicerade produkter.

Det finns 3 olika typer av Needling.

 • Kosmetisk Needling ( 0,1 – 0,5 mm)
  • Skall inte förväxlas med microneedling (CIT)
  • Korta nålar som inte berör eller sticker hål i några blodkärl.
  • Används med fördel hemma
  • Orsakar inget blödande och är smärtfritt
  • Förstärker effektiviteten av kvalitativa hudvårdsprodukter.
 • Estetisk Needling ( Medical Needling ) ( 0,5 – 2,5mm )
  • Skall utföras av en professionellt utbildad behandlare
  • Innebär penetration av ytliga kärl som frigär tillväxtfaktorer och aktiverar bl.a fibroblaster för att regenerera huden.
  • Förbättrar utseendet på små ärr och rynkor, slapp hud, stretch marks, porer, solskador och andra märken på huden.

 • Kirurgisk needling ( 2,5 – 3,5mm)
  • Utförs av legitimerad läkare och kräver anestesi
  • Blodkärl penetreras som frigör tillväxtfaktorer och aktiverar produktionen av kollagen.
  • Används ENDAST för djupa ärrvävnader.

Microneedling köpråd

En microneedling behandlingen går ut på att orsaka så många mikroskador som det bara är möjligt under en begränsad tid.

Mycket fokus läggs på frågeställningen lite missvisande omkring vilken penna som är bäst.
Vår uppfattning är att alla tillgängliga pennor på marknaden gör jobbet.
Samtliga pennor levererar mikroskador till huden, vilket kliniskt innebär att huden börjar generera nytt kollagen.

Den springande punkten är hur många skador som genereras under en behandling. Eftersom vi väl känner till att resultatet av behandlingen är direkt kopplat till antalet mikroskador som skapas.

Så den viktiga frågan du skall ställa dig när du utvärderar vilken penna du skall arbeta med så är det prestandan i pennan.

D.v.s hur många pulser genererar pennan. Fler pulser / sekund innebär en mer effektiv behandling, en mindre obehaglig behandling för din klient. och en mer lönsam behandling för dig. Då du effektivt kan göra många mikroskador på väldigt kort tid.

BPS 250 är i dag en penna som genererar 250 pulser / sekund. Så med en behandlings nål innehållande 12 nålar så genererar BPS 250  3000 mikroskador / sekund.

Normal behandlingstid för att hålla en god lönsamhet bör ligga runt ca: 15 minuter och då har du orsakat 3 000 000 mikroskador, som var och en har en terapeutisk effekt i behandlingen.

 

BPS 250

En trådlös penna som drivs av Lithium batterier.
Den genererar 250 pulser / sekund.
Med pennan följer 2 st batterier som vart och ett fulladdat ger dig ca: 4 timmars effektiv behandling.

Batteriet är så pass avancerat att du om oturen varit framme och inget batteri är laddat, så kan du genomföra beandlingen med sladden inkopplad i pennan.

12 månaders garanti på utrustningen.

Sterilitet & Hygien

Mimass har sedan start utvecklat en behandlingsrutin som lagt ett stort fokus på att salongen skall kunna ta ett stort ansvar för sin klient även efter att klienten lämnat salongen.

Det innebär konkret att vi lägger stort fokus på att behandlingsrutinen skall vara så nära medicinsk som det är möjligt under de förhållanden som vi befinner oss i.

I våra startpaket ingår ALLTID skyddsutrustning så som handskar, munskydd, hårnät och antiseptiska produkter för att hålla gen god hygien på klientens hud.

Det är en del i vårt standard sortiment och kan beställas via vår professionella webshop.

Sterilitet och säkerhet

Microneedling klassificeras i dagsläget inte som en invasiv behandling, men det förändrar inte det faktum att det är de enda behandling som du som är hudterapeut och godkänd medlem i branschorganisationen tillåts att arbeta effektivt på dermis nivå i huden.

Det här ställer EXTREMT höga krav på dig som behandlare i dina val av behandlingsprodukter och nålar till behandlingen.

Vi är en stark förespråkare för att endast arbeta med sterila produkter i genomförande av en microneedlingbehandling. skälen till detta är enkla så snart man får dom presenterade för sig.

Varför skall du arbeta med sterila produkter i behandlingen?

Ett traditionellt serum är utvecklat för att appliceras på hudens yta. Och för att hålla en god kvalité till det så adderar man ett antal ingredienser för att göra den effektiv till just det.

 1. Oljor ( Vegetabiliska eller mineralbaserade )
  En ingrediens som har till uppgift att verka ocklusivt, för att vattnet som de aktiva ingredienserna i produkten transporteras i inte skall dunsta bort och förvanska effekten på de aktiva ingredienserna. Olja är inte en ingrediens som gör nytta på nivån i dermis. Tvärt om ökar det risken för kontaktallergier och reaktioner då risken ökar dramatiskt för inflammatoriska processer att aktiveras.
 2. Parfymer
  Parfym adderas i en produkt för att den inte skall dofta ”äckligt” när den appliceras på huden. Parfym är en av de vanligaste ingredienserna som redan på hudens yta orsakar kontaktallergiska reaktioner. I dermis ökar risken dramatiskt om parfymen som innehåller stora mängder proteiner för allergiska reaktioner.
 3. Konserveringsmedel
  De konserveringsmedel som finns i topiska hudvårdsprodukter har ingen säkerhetsklassificering för invasivt bruk. Det finns konserveringsmedel som är det, och dom är också förberedda för att kunna appliceras invasivt.

 

En säker behandlingsrutin till microneedling SKALL bestå av sterila serum under behandlingen, samt om möjligt även en steril mask efter behandlingen för att erbjuda högsta möjliga säkerhet i din behandlingsrutin.

Inte bara en teori

Genom åren har vi lärt oss att inlärningen av microneedling som behandling är långt mycket mer komplex än många andra behandlingsmoment.

En viktig faktor är att vi i vår behandlingsrutin arbetar med båda händerna asynkront, d.v.s varje hand har en uppgift, och dom sker inte i en naturlig följd.

Får du inte en grundläggande utbildning i att genomföra dessa moment rent praktiskt under utbildningen så kommer ett mått av osäkerhet att följa med dig hem efter utbildningen.

Vi har sett att genom att erbjuda grundlig genomgång av de praktiska momenten i utbildningen så kommer du snabbare igång och skapar lönsamhet när du är tillbaka i din vardag.

Mimass erbjuder alltid en detaljerad och noga utvecklad utbildning när du investerar i Mimass
Microneedling ™. Under utbildningen ges alla deltagare möjlighet att uttrycka sina frågeställningar och ta del av viktiga resonemang omkring behandlingens förfarande, marknadsföring och praktiskta genomförande.

Kravet för att erbjudas deltagande i Mimass
Microneedling ™ utbildning är att du är som lägst diplomerad hudterapeut eller motsvarande utbildning från andra platser i världen.

Vilken är den bästa pennan?

Jag hoppas du har fått ut något nyttigt av dessa köpråd. 

I slutändan så är det således inte pennan som gör den stora skillnaden, utan det handlar om dig och hur du vill att din salong skall uppfattas, hur du skall kunna få så bra lönsamhet på din behandling som det bara är möjligt och hur stort ansvar du vill ta för dina klienter.

Pennan kommer att göra jobbet.
Har du redan en penna och känner att dom råd som presenterats här känns relevanta så är du givetvis välkommen att genomgå en utbildning hos Mimass för att lära dig det säkraste sättet att genomföra behandlingen. VI tar ut en mindre kursavgift, men du får också tillgång till säkra och mycket resultatinriktade produkter till din behandling.

Tillgängliga utbildningar!

Känner du att det här är den vägen du vill gå med dina behandlingar. Att kunna erbjuda marknadens mest konkurrenskarftiga behandling så kan du kika in i vår avdelning för utbildningar och se om du hittar någon tid som passar.

[events_list_grouped mode=”monthly” full=1 category=”97″ ]” #_EVENTLINK – #_EVENTDATES at #_EVENTTIMES<br />[/events_list_grouped]

läs mer om microneedling

Snabbt om Microneedling

Finns det vinster i att kombinera Microneedling med RF eller andra innovativa lösningar? En fråga[..]

Förbättra resultat och få bättre kontroll på dina microneedlingbehandlingar

Microneedling har under senare år utvecklas till en fantastiskt populär behandling. I dag vet vi[..]

864 002 skäl att välja Microneedling från Mimass AB.

Microneedling är en behandling som fortfarande i dag är en av marknadens mest efterfrågade och[..]