4 myter om Retinol som du inte skall tro på

Det finns mycket hype kring retinol (vitamin A), och dess förmåga att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, bleka mörka fläckar och förbättra hudens totala lyster… och ändå är det en källa till mycket förvirring för många.

Dr Des Fernandes, grundare och vetenskaplig chef för Environ Skin Care, var den första att använda vitamin A på 1980-talet i tillräckligt höga doser för att motverka de skadliga effekterna från den omgivande miljön, föroreningar och stress för att skapa ett strålande, synligt förbättrat hud utseende. Än idag är det fortfarande hörnstenen i Environs hudvårdsprodukter.

 Fernandes säger, ”Det är ett viktigt näringsämne för huden som måste fyllas på varje dag för att huden ska se friskare ut och bli mer motståndskraftig.” Här är några av de största missuppfattningarna kring Retinol – och sanningarna bakom dem.

 Myt 1: Retinol och Retinsyra är samma sak

Både Retinol och Retinsyra är derivat av vitamin A, ett viktigt näringsämne som finns naturligt i kroppen och spelar en viktig roll för att återställa och underhålla DNA-skador.

Även om Retinol och Retinsyra i slutändan ger samma fördel, skiljer de sig åt i sin kemiska struktur. Retinsyra är den aktiva formen av vitamin A. Den är vetenskapligt känd för att påverka genuttryck och resultera i ökad kollagenproduktion. Uppkomsten av en jämnare och jämnare ton hy, och färre linjer och rynkor. Retinsyra finns endast tillgängligt på recept, medan Retinol finns i kosmetika.

Huden omvandlar naturligt Retinol till Retinsyra på cellnivå, vilket gör Retinol till ett skonsammare men lika effektivt alternativ.

Myt 2: Procentandelen Retinol är en indikation på koncentration och effekt.

Vitamin A mäts vetenskapligt i internationella enheter (IE) per gram. Den rekommenderade effektiva dosen i topikala hudvårdsprodukter sträcker sig från 500 IE till 50 000 IE. När Retinol hävdas som en procentandel i en produkt, anger detta normalt vikten av Retinol i proportion till den totala formeln, vilket kan vara missvisande. Bara en bråkdel av 1% retinsyra (den mest aktiva formen) kan vara mycket kraftfullare än 2% Retinol, men 1000 IE Retinsyra kommer att ge exakt samma effekter som 1000 IE Retinol trots den stora skillnaden i vikt och procentuell värdering i en formel.

När din hud har vant sig vid att öka nivåerna av vitamin A med Environs unika Vitamin STEP-UP SYSTEMTM kan du ta det ett steg längre och lägga till Environs Focus Care Youth+ Retinol Serum från nivå 1 – 3 som innehåller högsta tillåtna doser av Retinol plus andra former av vitamin A för att öka fördelarna med hudvård på det säkraste och mest effektiva sättet som möjligt.

Vilken är den högsta koncentrationen Environ använder?

Dr Fernandes vill försäkra dig om att när du använder Environs Focus Care Youth+ Retinol 3! Då använder du den maximala mängd som vi enligt myndigheternas lagar är tillåtna att ha i en kosmetisk produkt.

Myt 3: Du kan inte använda Retinol tillsammans med en AHA kemisk exfoliant

Det finns ingen anledning till varför du inte kan använda både Retinol och AHA i din hudvårdsrutin. Faktum är att vetenskapliga studier har visat att en kombination av användningen av retinol med AHA faktiskt kan förbättra effekterna av båda ingredienserna. AHA hjälper till att ta bort det översta lagret av döda hudceller för att avslöja nya celler under, medan retinol arbetar för att normalisera huden så att den ser frisk och strålande ut.

Myt 4: Retinol är bara bra för fina linjer och rynkor

Förutom att jämna ut fina linjer och rynkor, kommer konsekvent användning av Retinol över tid att hjälpa till att bleka uppkomsten av mörka fläckar, förbättra din huds lyster, minimera uppkomsten av porer och förfina din huds struktur och till och med hjälpa till att bekämpa utbrott i huden.

Anledningen till att detta kraftpaket kan hantera nästan alla skönhetsproblem är att det är vetenskapligt känt för att arbeta för att normalisera hudcellsdifferentiering och öka kollagenproduktionen för din vackraste, friskaste hud.

Fråga alltid din Environ behandlare att ordinera den bästa rutinen för dig att nå den hälsosammaste huden möjligt, fokuserat på att ge din hud det mesta av vad den behöver för att bli frisk.

Hur kan du maximera nivåerna av Vitamin A där dom behövs som mest?

För att effektivisera effekterna av Environs Retinol serum så rekommenderar vi att du adderar Dual Electrosonic DF Mobile Device eller Environ´s Kosmetiska Guld roller.

För att du hud skall leverera glow med hälsa! Börja använda Vitamin A och arbeta dig upp mot högre doser så att din hud kan återfödas vackrare.

Vill bli en del av Environ familjen och ta del av Environs hyllade utbildningsprogram, produkter och behandlingar för att börja arbeta kompromisslöst med att hjälpa dina kunder till den vackraste huden?

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig omgående.

Frivillig information