Dr Desmond Fernandes
MOTTAR DET HEDERVÄRDA
LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD
FRÅN “THE SKIN CANCER FOUNDATION
OF SOUTH AFRICA”

PRESS RELEASE
KAPSTADEN, SYD AFRIKA; 28 MAJ 2021

Globalt hyllad och respekterad plastikkirurg, maverick forskare och visionär, Dr Des Fernandes (grundare och vetenskaplig chef för Environ Skin Care) har hedrats av The Skin Cancer Foundation i Sydafrika med den första i sitt slag Lifetime Achievement Award för sitt bidrag till tekniker och teknologier associerade med hudföryngring samt fotskador. Dr Fernandes erkäns också för sitt bidrag till området topiska antioxidanter och vitaminer som han har dedicerat mer än 30 år av sitt liv.

“Dr Des Fernandes har verkligen justerat vår förståelse och påverkat vårt sätt att arbeta, inte bara som sydafrikaner utan som läkare över hela världen. Som ett bevis på detta fick han DASIL (Dermatological Aesthetic Surgery International League) International Lifetime Achievement Award i Doha 2019.
Som sydafrikaner är vi mycket hedrade att ge honom den här utmärkelsen som ett erkännande för hans monumentala bidrag inom hudföryngring, fotoskydd och utveckling av needling”, Dr Marc Roscher, CEO of the Skin Cancer Foundation of South Africa

Efter att ha börjat i privatpraktik 1979 motiverades Dr Fernandes forskning om hud- och hudcancer av den plågsamma förlusten av två unga melanompatienter på 1980-talet. Det var vid denna avgörande punkt i sin karriär som han gjorde den banbrytande upptäckten av de revolutionära effekterna av topiska applikationer av vitaminer på huden, särskilt Vitamin A. Detta ledde till skapandet av Environ Skin Care och en oöverträffat 30-årigt arv inom vetenskap, med innovation av många fler världsutvecklingar inom hudhälsovård som innovativa Vitamin STEP-UP SYSTEM®, Environ Cool Peel® Technology och Micro-Needling Technology. 1998 tog han Environ’s hudvårdskunskap in i teknikområdet med lanseringen av den patenterade Ionzyme® DF Machine – världens första ansiktsbehandling med låg frekvens sonofores och jontofores.

“Dr Fernandes förtjänar verkligen denna utmärkelse. Han har delat med sig fritt av sin kunskap till kamrater och icke-medicinsk vårdpersonal. Detta är verkligen en unik del av vem han är, och vi tackar honom för det ”,Theresa De Beer, COO of the Skin Cancer Foundation of South Africa

 

Dr Des Fernandes har skrivit ett stort antal antal artiklar för tanke & ledarskap i läroböcker inom plastikkirurgi, läkemedel och dermatologi, samt medförfattande i läroböcker för needling, ansiktskirurgi och hudvård. Han är medlem i Association of Plastic Reconstructive Aesthetic Surgery of Southern Africa, International Society Aesthetic Plastic Surgery, International Plastic Reconstructive and Estetic Surgery, DASIL (Dermatological Aesthetic Surgery International League) och hedersmedlem i Onizuka Society. Dr Des Fernandes tilldelades också den prestigefyllda titeln professor från University of Cape Town som ett erkännande för hans ovärderliga bidrag till plastisk och rekonstruktiv kirurgi inom området Cleft Lip and Palate rekonstruktiv kirurgi som forskare, kliniker och lärare under årtionden. 
 
För mediaförfrågningar och intervjuer, kontakta 
(Håkan Wahlström, hakan@mimass.eu, 08-756 77 13)
 
 
Om Environ Skin Care: 
Environ Skin Care är ett globalt erkänt och älskat professionellt hudvårdsmärke som bygger på vetenskap, skönhet och vård. Sedan 1990 har Environ använt skönhetsvetenskapen för att förändra hur världen ser på hudvård. Introduktionen av vitamin A i hudvårdsprodukter var en banbrytande utveckling, som första gången med framgång inkluderades i kosmetiska produkter av plastikkirurgen, hudvårdspionjären och Environ-grundaren Dr Des Fernandes. Hans syster, Val Carstens, Environ’s ordförande, har byggt varumärket från en dröm till en global framgång. Idag har varumärket över 140 produkter i mer än 70 länder.
 
Environ har mottagit över 100 internationella utmärkelser som  erkänner varumärket för sina enastående produkter, senast utsågs till Top Medical Skincare line of the Decade i de mycket vördade Aesthetic Everything® Estetiska och kosmetiska medicinpriserna. Environ är uppskattat av internationella hudterapeuter, det globala medicinska, skönhetsredaktörer, estetiker och filmstjärnor. 
Environ Skincare