Vitamin B3

En kort sammanfattning om mekanism och effektiviteten av ingrediensen.

Det finns tre former av Vitamin B3.
Niacinamide, Nicotinate easter, nicotnic acid.
När det handlar om Nicotinate easter, nicotnic acid så finns ännu inga studier med inriktning på anti age tillgägnliga.

 

Mekanismen av Vitamin B3

Vitamin B3 har en mängd funktioner i enzymatiska processer i huden och erbjuder dessutom en bra antioxidativ effekt.

Det finns en mängd effekter som vetenskapliga studier kunnat se tydligt med Vitamin B3.

  • En hämmande effekt på talgproduktion, Specifikt genom att påverka innehållet av triglycerider och fettsyror, vilket också bidrar till reduktion av porer och en förbättrad hudtextur.
  • Ökar den epidermala produktionen av lipider (Ceramider) som är nödvändiga för en fungerande hudbarriär, samt även de proteinerna Keratin, involucrin och filaggrin som även de är viktiga komponenter i en fungerande hudbarriär, vilket leder till en förstärkning av hudbarriären och reducerar den transepidermala vattenförlusten i huden (TEWL).
  • Vitamin B3 bidrar också till en ökad produktion av kollagen baserat på in vitro studier vilket leder till mindre uttryck frö linjer och rynkor.

Cliniccare produkter innehållande Niacinamide

Effektivitet av Vitamin B3

 Ser vi till niacinamide som en av ingredienserna i familjeen av Vitamin B3 så reducerar den fina linjer och rynkor över tid. Studier har visat att tiden ökar effekten, och blir påtaglig efter 8 – 12 veckor av regelbundet användande.
Topisk niacinamid förbättrar även andra aspekter i huden så som en mer balanserad produktion av talg och minskade porer. Något som gemensamt också leder till en förbättrad hud struktur. En fördel med Niacinamid är att den har visat sig säker att använda i förhållandevis höga doser gör den till en trygg ingrediens att använda sig av på känslig och fet hud.

Dr Kadir produkter innehållande Niacinamide