Aesthetech – Mesoduo

Mesoterapi- utan nålar!

Mimass lanserar nu en helt ny behandling som säkert och effektivt slussar ner näringsämnen i huden via cellerna, helt utan injektioner, eller konvalescens.
MESODUO är 1500 gånger mer effektivt än klassisk iontofores och använder sig istället av tre teknologier som samspelar med lågmolekylära produkter för att penetrera ner till 0,5 mm i dermis – och stanna där. Tidigare har samma resultat enbart varit möjligt med injektioner. Men med MESODUO behöver vi inte göra någon skada på huden alls, och är framför allt – säker att använda på alla.
Det är världens första moderna mesoterapeutiska apparat som inte kräver injektioner!


För första gången på den svenska marknaden kan vi även meddela att MESODUO, tillsammans med Cliniccare´s vial REDUCE möjliggör att kunna jobba på ytliga fettdepåer runt käklinje och hals! Vid lipolytiska behandlingar så bidrar MESODUO (helt nålfritt) till att penetrera produkt på djupt som 2 – 4 cm vid intensiv behandling. Anledningen till att REDUCE kan tränga ner djupare beror på att produkten inte häftar sig fast I cellerna. Återfå en käklinje som med åren tappat sin spänst och vitalitet.


Vi på Mimass brinner för behandlingsmetoder som håller en hög standard gällande effektiva behandlingar, som samtidigt gör minimal skada på huden. Vi ser en ökad efterfrågan av behandlingar som jobbar för att stärka upp hudens egen fysik och hälsa och som jobbar i synergi med hudens egen balans. Därför är vi stolta med att introducera vår senaste maskin MESODUO som kommer att förändra hur branschen förhåller sig till inslussning av näring till huden via injektioner.


Teknologin bakom:
Elektroporation – Gör att näringsämnen skonsamt kan transporteras ner via cellerna, ner i dermis. Där traditionella injektionsbehandlingar annars skadar omkringliggande vävnad. Så fort elektroporationen släpper huden, sluts cellmembranet – och produkterna stannar kvar i dermis.
Långsam radiofrekvens– som avger mindre värme än snabb radiofrekvens. Värmer upp huden till 35 grader för att göra den mjuk, följsam och smidig för att lättare kunna jobba ner näringsämnen.
Vibration – Jobbar hela tiden tillsammans med elektoporation och RF för att trycka ner näringsämnena.


Behandlingsinriktningar
En MESODUO-behandling är helt säker och passar alla hudtyper.
Inställningarna som används tillsammans med Cliniccare´s sterila vialer gör att det är möjligt att skräddarsy behandlingen efter behov. De olika inriktningarna baseras efter vilka resultat som vill uppnås.

  • Reducera mörka fläckar på huden där Cliniccare´s EGF GLOW-vial används som innehåller 2% hyaluronsyra och 2% arbutin.
  • Fokuserad anti-age behandling för att motverka rynkor, samt att öka fasthet och elasticitet. Den behandlingen använder EGF TIGHT som innehåller 2% hyaluronsyra, 1% hexapeptid-8 (Argireline) och 1% DMAE.
  • Uppfräschande behandlingar till en fuktfattig hy.
  • Reducera ytliga fettdepåer runt käklinje och hals med REDUCE-vial som innehåller lecitin, Cynara Scolymus Extrakt, koffein och aminosyror


Cliniccare
Ett svenskt varumärke som tillverkas i Sydkorea. Hela filosofin bakom Cliniccare är lågmolekylära avancerade produkter som kan anpassas efter varje hudtyp. It simply works!


Användning:
Utförs av diplomerade hudterapeuter. I hela behandlingen används Cliniccare´s avancerade lågmolekylära produkter ämnade för hudterapeuter.
Efter rengöring med Cliniccare – Concentrated Cleansing Foam appliceras en enzympeeling för att avlägsna döda hudceller, samt att säkerställa en ren kontaktyta från maskin till hud.
Cliniccare´s sterila vialer blandas tillsammans med Essence eller 2 in 1 mask som tillsammans skapar en näringsboost för huden. Produkterna jobbas ner i huden med hjälp av MESODUO, 10 min per sida.


Kontaktuppgifter:
Stefanie Bäfvenberg
PR & Marknad stefanie@mimass.eu
073 082 60 85