Cliniccare!
Avancerad Hudvård!

Vad är avancerad hudvård?

Utifrån vårt filosofi omkring hudvård och avancerad hudvård så bör en produkt uppfylla flera kriterier för att falla in i genren avancerad. Cliniccare är en hudvårdsserie som under de senaste åren håller på att rita om kartan omkring avancerad hudvård. Den här artikeln har till syfte att ge dig de huvudsakliga argumenten till varför Cliniccare i dag klassificeras som en av världens mest avancerade hudvårdsprodukter.

Mängden aktiva ingredienser definierar hur effektiv en hudvårdsprodukt kan vara.

Resultatinriktad hudvård är beroende av höga koncentrationer av flera aktiva ämnen. En av de viktigaste delarna i en resultatinriktad hudvård är anti oxidanterna som har till uppgift att lugna och bromsa aktiviteter av syreradikaler. Ju mer anti oxidanter en produkt innehåller, desto mer effektiv kommer den att bli. Ser vi sedan till den traditionella marknaden för professionella hudvårdsprodukter så finner vi att mängderna aktiva ingredienser sällan överstiger nivån på 10%. Vilket innebär att med en hudvårdsserie med höga koncentrationer aktiva ingredienser så erbjuder du dina kunder ett stort mervärde.

Naturen är en enastående källa till aktiva ingredienser.

Den största andelen aktiva ingredienser som finns i Cliniccare har sitt ursprung från naturen. Genom att syna ingrediensförteckningen finner vi snart att källan till produkterna har sitt ursprung från naturen. I utvecklingen av dessa ingredienser så använder man sig med fördel av rotextrakten. Skälet är att där finner vi det mest potenta, det renaste och den mest aktiva delarna i en växt. För att få ut det renaste ur dessa växter så säkerställs att dom odlas och framställs under ekologiska förhållanden. För att sedan kunna utveckla en dermatologiskt säker produkt så använder man sig av de mest avancerade teknologierna för att rena och förbereda ingredienserna till att adderas i de hudvårdsprodukter som produceras.

En av de viktigaste och mest essentiella ingredienserna i en resultatinriktad Anti Age produkt.

Forskning omkring hudens åldrande är omfattande, och källan till evig ungdom lär vänta på sig länge till. Vad man däremot funnit i den forskning som finns publicerad i dag är vikten av att bibehålla höga nivåer av fukt i främst dermis. Redan vid 25 års åldern så inleds vad vi kan kalla för en långsam uttorkning av huden, något som initierar en enorm spiral med åldrande processer i huden. Flera centrala processer för hudens egen livscykel påverkas negativt. Kan vi bibehålla en hög nivå av hyaluronsyra i huden så kan vi också bromsa upp flera viktiga faktorer som bidrar till åldrandet i huden. Här spelar hyaluronsyran en central roll och är utifrån de biologiska processerna en av de absolut viktigaste komponenterna i en resultatinriktad hudvårdsserie.

Sol och  syreradikaler orsakar bestående skador på vår hud.

EGF, eller sh-Ogliopeptide 1 är en av de kanske mest exklusiva ingredienser vi kan använda oss av i en hudvårdsprodukt. Vad är det då? Det är en existerande komponent i vår kropp från födsel, som så många andra delar av vår kropp så är det en komponent som vi förlorar mängder av när vi åldras. Genom avancerad kemi så kan vi i dag genom en mänsklig donatorcell skapa en syntetisk kopia, ( sh = Syntetic Human ) som är helt identisk och därmed helt ofarlig för den mänskliga kroppen för att upprätthålla den viktiga funktion som EGF har för hudens vitalitet. För att förenkla dess funktion så kan man säga att EGF innehåller hela informationskedjan för oss att producera friska hudceller. Något som begränsas kraftigt av just solskador, skador som uppkommer av syreradikaler. Så EGF har i forskning visat sig mycket effektivt.

Huden är ett skyddande membran som inte släpper igenom vad som helst.

För 100 år sedan så använde vi oss av fett i hudvård i tron om att fettet skulle penetrera in i huden och fylla upp våra rynkor. Någonstans på 70 talet gjorde man upptäckten att med hjälp av pH sänkande ingredienser så kunde man manipulera hudbarriären och tvinga den att släppa igenom aktiva ingredienser. I inledningen på 2000 talet så har man funnit att det mest effektiva sättet att få verklig effekt på penetrationen så skall man använda sig av ingredienser som är fraktionerade, eller som vi väljer att kalla dem, lågmolekylära, NU är in en låg molekylvikt en garanti för penetration, utan den måste bli tillräckligt liten för att vara aktuell för penetration. Det är den ena sidan, sedan har vi en ytterligare utmaning. Hudceller binds samman av cermaider, lipider och kolesterol. Något som förhindrar vattenlösliga ingredienser att penetrera ned, då vatten och fett inte har möjlighet att blanda sig. Merparten av alla aktiva ingredienser som vi arbetar med i dag är vattenlösliga. Retinolen är fettlöslig, ( Skälet till varför den är en så populär ingrediens ) sedan ser vi att man också nu lyckats utveckla en vitamin C som också är fettlöslig. Men ser man till anti oxidanter, som oftast har sitt ursprung i naturen så är det vattenlösligt. För att möjliggöra penetration av vattenlösliga ingredienser så krävs det något som kallas för liposomer. Ett sätt att paketera vattenlösliga ingredienser i en kapsel som är fettlöslig. Med det sagt så är det inte heller en enkel sak då den här liposomen då givetvis måste hålla en storlek som gör det möjligt för den att penetrera ned mellan huden celler. Utrymmet mellan våra celler är ca: 70 – 180 nanometer. Skall vi göra ett försök att illustrera den här utmaningen så vill jag gärna göra en jämförelse med att vi har en grapefrukt som vi skall få att transportera sig igenom ett durkslag. Samtliga ingredienser i Cliniccare-produkterna har en molekylstorlek som tillåter önskad penetration mellan cellerna, samtidigt som de liposomer produkten innehåller som har en storlek på ca: 100 nanometer.

Penetrationsprincip!

Förhållandet mellan många naturliga ingredienser och det utrymme som finns mellan våra hudceller.

Sammanfattning av avancerad hudvård

Många av dessa avancerade egenskaperna och funktionerna kan du i dag finna i enstaka hudvårdsserier, medan i Cliniccare så finner du samtliga formulerade i alla produkter. Cliniccare tar dina resultat till en ny dimension i fråga om att uppnå resultat i dina behandlingar. Cliniccare är Anti Age, definierat, helt baserat på den senaste forskningen och de senaste kunskaperna omkring aktiva ingredienser och vad huden behöver för att bibehålla sin vitalitet.
Cliniccare är i dag en heltäckande hudvårdsserie med salongsprodukter, mesoterapiprodukter, kemisk peeling, hemvård och hårvård.
Vill du få mer fördjupad information omkring Cliniccare och Mimass AB som agentur? Tveka inte att meddela oss så bjuder vi in dig till en ny värld av avancerad hudvård.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.