ENVIRON    -    VAD ÄR VITAMIN A VITAMIN A I KOSMETIKA  -  EFFEKTER PÅ HUDEN  -  BAKOM ENVIRON

Vitamin A är en mycket intressant och ett populärt kosmetiskt råmaterial vars positiva hudeffekter har bekräftats i många studier. När beviset för effektiviteten av vitamin A ökar ökar också antalet konsumenter av vitamin A-baserad kosmetika och de som är intresserade av det. Det finns också utmaningar i samband med A-vitamin i kosmetika.

 

Utmaningar
En av de största utmaningarna inom vitamin A-kosmetika är ljuskänsligheten hos retinoider. För att förhindra att ljus förstör vitamin A bör det förpackas i lufttäta och ogenomskinliga pumpflaskor. Öppna burkar eller lufttät förpackning behåller inte vitamin A-aktiviteten i produkten.

Att jämföra effektiviteten hos vitamin A-produkter är mycket svårt. Formen av vitamin A som används säger lite om det, eftersom huden så småningom omvandlar alla retinoider till retinsyra. Viktigare än formerna är koncentrationen av retinoid som används, men det är svårt att jämföra koncentrationerna av de olika formerna på grund av deras olika molekylvikter.

När huden behandlas med vitamin A läker och tjocknar huden. Stark hud är ett effektivt skydd som förhindrar att ämnen absorberas i huden. Upptaget av vitamin A i förstärkt hud kan ökas genom kosmetisk microneedling och andra absorptionsförbättrande behandlingar.

Vitamin Step-up System ™

Environ Skin EssentiA och Youth EssentiA-serier använder krämer och serum med vitaminbehandlingsmetoden VITAMIN STEP-UP SYSTEM ™ . Metoden bygger på att vänja in huden till A-vitamin och andra aktiva ingredienser utifrån en gradvis stigande trappa. Toleransen säkerställer behandlingens säkerhet och minimerar risken för hudirritationer samt garanterar kontinuerligt förbättrade behandlingsresultat.

Kunden avancerar uppåt på  VITAMIN STEP-UP SYSTEM ™ -stegen enligt bedömningen från en Professionell ENVIRON utbildad expert. Stegen tas kontinuerligt med en möjlig uppgradering av produkterna efter 2 – 3 cykler med en produkt med samma styrka. Därefter gör en Professionell ENVIRON utbildad expert en bedömning om att kliva upp i behandlingseffekt.

Målet med VITAMIN STEP-UP SYSTEM ™ är inte att flytta till toppen av behandlingsstegen så snabbt som möjligt utan att öka produktens effektivitet i en takt som är individuellt lämplig för huden. Ibland stannar klienten på en permanent låg nivå om det känns bra på huden och ger önskat resultat. Till exempel, på vintern kommer många tillbaka nerför trappan och klättrar högre igen på sommaren.