Filosofin bakom att starta en ny kund på Environ

Jag vill berätta lite mer om filosofin bakom Environs-produkter – nämligen hur vår filosofi börjar med vitamin A. I ett tidigare inlägg har vi granskat några stora skillnader som gör att Environ sticker ut från andra hudvårdslinjer, t.ex. som våra hög standard inom tillverkning, förpackning och hur vi använder de mest undersökta och effektiva ingredienserna. Nu kommer vi att titta inuti för att få en närmare insikt i hur vitamin A fungerar med vår hud över tid för att främja utseendet på den friskaste huden som möjligt. Det ärä ett ämne som kommer säkert att dyka upp när man introducerar en ny kund till Environs produkter och när man diskuterar vitamin A-vetenskap i allmänhet.

”Start Low & Go Slow”
Vitamin A Historia

Sedan före 1911 visste forskare att vitamin A var avgörande för att bibehålla en frisk och normaliserad hud. Spola vi sedan fram till 1947, var året då vitamin A först tillverkades i ett laboratorium. Några år senare , visade en professor Culver att vitamin A-molekyler kontinuerligt utarmas av ljus och luft i huden och blodet varje dag, och bör fyllas på för att huden ska se ungdomlig ut. Det finns flera former av vitamin A tillgängliga för topisk användning, de mest välkänd är retinsyra som endast finns tillgänglig i receptbelagd form.

Det finns dock mildare former av vitamin A som är mycket lättare för huden att tolerera och är lika effektiva. 1955 var retinyl palmitat den första formen av vitamin A vetenskapligt bevisades vara effektivt för att föryngra utseendet på mogen hud. Många människor blev avskräckta av hur lång tid effekterna tog (månader inte dagar), så populariteten tog inte någon större fart som den gjorde för den sura formen som senare utvecklades. Retinoinsyra Vitamin A ger snabbare resultat men också mer komplexa biverkningar. Environs grundare, Dr. Des Fernandes, såg potentialen att varsamt och gradvis hjälpa sina klienters hudvårdsrutiner genom att använda den mer skonsamma formen, utan att se någon mening med att stressa huden med en aggressiv form för att ge snabbare resultat. Genom att gradvis introducera ökande nivåer av retinyl palmitat till huden kan vi leverera fördelarna utan oönskade biverkningar som är förknippade med den receptbelagda syrabaserade formen. Environ lägger dessutom vikt vid att kombinera vitamin A-ingredienser tillsammans med andra viktiga vitaminer C & E, antioxidanter, peptider och tillväxtfaktorer.

Retinoid reaktion
En retinoid reaktion uppstår när för mycket vitamin A förs in i huden på en gång.
Potentiella reaktioner inkluderar övergående fjällning, rodnad hud, inflammation och mildare utslag.
Vissa reaktioner kan vara värre hos vissa människor än andra, beroende på individens hudtolerans mot vitamin A och antalet vitamin A-receptorer.
Huden behöver långsamt bygga upp fler receptorer för att ”acceptera” vitamin A utan negativa effekter.
Det är därför Environs system skapas som ett ”step-up” system, där vi gradvis
ökar dosen av vitamin A.

Hur man minskar man reaktionerna
Start Low & Go Slow! Environs grundare, Dr. Des Fernandes har flitigt undersökt huden och olika vårdande metoder under sin karriär för att ta utveckla vitamin A-hudvårdssystemet åt oss.
Starta alltid nya kunder genom att använda en låg dos av vitamin A och gradvis öka deras användning över tiden.
Oavsett vem klienten är är det bäst att börja lågt och gå långsamt för att undvika en reaktion.

Tips & trix
Environs olika återfuktande rengöringar, toners och mer intensiva produkter hjälper till att lugna huden innan du tar hand om huden med vitamin A. Speciellt om kunden har problematisk, känslig eller torr hud till att börja med, se till att de använder de skonsammaste produkterna för att börja med från en lämplig Environ Skin Care-serie.

Vilka hudtyper och åldrar kan använda Environ?
Vi vet att hudvård inte passar alla.
Environ-produkter är mycket varierande och därför mycket anpassningsbara; Environs produkter har utformats för att omfatta alla hudvårdstyper, åldrar och behov.

Environs produkter är designade för professionell användning, och med vägledning kan du skapa det perfekt anpassade systemet för alla dina kunder i årtionden framöver.


Environ Professional låter dig sätta riktmärket inom professionell hudvård genom att:

Använda EFFEKTIVA produkter i kombination med ledande TEKNIK och erbjuda kliniskt testade PROTOKOLL.
Allt underbyggt av FORSKNING OCH EXPERTIS

Bli Environ partner!

Är du intresserad att bära Environ i din verksamhet?

  • Växa din verksamhet med Environ
  • Erbjuda dina kunder en resultatdriven produktlinje med dom högsta nivåerna av pharmaceutiska ingredienser backade med klinikska studier och vetenskaplig forskning.
  • Bli en Environ Stockist och bli en del i ett globalt nätverk med hudvårdsproffs
Läs mer

Aktivera ditt onlinekonto

Har du redan Environ produkter, och behöver aktivera din portalinloggning.

  • Hantera dina order via vår onlinebutik
  • Få tillgång till marknadsmaterial, produktinformation och andra värdefulla verktyg
  • Boka dig på utbildningar och workshop
aktivera här

Vill du boka ett Onlinemöte

Har du ett så stort intresse att du skulle vilja boka ett telefon, onlinemöte med någon av våra affärsutvecklare?

Du kan enkelt boka ett möte med oss när det passar dig. Följ länken och boka in en tid som passar dig bäst.

 

 

Boka möte